Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Έχει έρθει διαβασμένος ο Χιμένεθ!

"Είναι ηλίθιος όποιος αμφιβάλλει για το Χιμένεθ".

Αυτή είναι η πρώτη δήλωση που ακούστηκε για το Χιμένεθ όταν το όνομα του ακουγόταν ως υποψήφιο για την αντικατάσταση του Μπάγιεβιτς. Και την έκανε ο Μουρίνιο, ο Special One!

Λίγοι περίμεναν πως από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους, όταν ο Χιμένεθ πρωτοέκατσε στην καρέκλα του προπονητή, ανάλογες θα ήταν οι δηλώσεις για το πρόσωπό του, τουλάχιστον, για το υπόλοιπο της σεζόν.



Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει καταφέρει ίσως το αδιανόητο: δεν έχει κατασταλάξει ακόμα σε σύστημα ή τακτική, δεν έχει φέρει ταυτότητα στην ομάδα, δεν έχει δώσει το στίγμα του και ενώ η ομάδα δεν έχει συνέχεια τόσο σε απόδοση όσο και σε αποτελέσματα, στα μάτια των οπαδών, και συγκεκριμένα της Original, μοιάζει σαν "μικρός θεός".

Το ντεπούτο του το έκανε στο ματς με τον Άρη και η ομάδα του σκόραρε τέσσερις φορές στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα πήρε το πρώτο ντέρμπυ της χρονιάς επικρατώντας του Παναθηναϊκού 1-0. Και ενώ όλοι είχαν κατενθουσιαστεί ήρθε η ήττα από τον μισητό Πανιώνιο και λίγο αργότερα οι ήττες από ΠΑΟΚ και Καβάλα. Οι πρώτες γκρίνιες ακούστηκαν και ο κόσμος φαινόταν εκνευρισμένος.

Τότε πρωτακούστηκε το "Η ομάδα θα βρει ταυτότητα τον Δεκέμβριο" βάζοντας φρένο σε πρόωρα συμπεράσματα. Στη συνέχεια, ο Χιμένεθ με τους παίκτες του πήρε το δεύτερο μεγάλο ντέρμπυ εναντίον του Ολυμπιακού. Απευθείας λοιπόν τα στόματα σωπάσανε!

Την ισοπαλία με τον Ατρόμητο "έσβησε" η τεσσάρα με τη Λάρισα. Παρόλα αυτά, η ήττα από τον Ηρακλή δημιούργησε έντονη ατμόσφαιρα. Ενώ, λοιπόν, όλοι περίμεναν πως ο Χιμένεθ τα έχει βρει "σκούρα" κατάφερε σε μια νύχτα, μετά το Καυταντζόγλειο, όχι μόνο να ηρεμήσει τον κόσμο αλλά και την Original. Κατάφερε μάλιστα να κάνει τους οργανωμένους να τον επισκεφθούν για να του εκφράσουν στήριξη στις αποφάσεις του!

Το επεισόδιο με τον Τζιμπούρ απλά επιβεβαίωσε την αδυναμία του παίκτη να συνυπάρξει σε ομάδα και έβγαλε από πάνω τον προπονητή του, σε αντίθεση με την περίπτωση του Μπάγιεβιτς που απλά φούντωσε τη φωτιά μεταξύ της σχέσης του με τον κόσμο!

Αν και τον Μπάγιεβιτς τον "έφερε over" με τον Μανόλο δεν τα κατάφερε!

Τέλος, σήμερα κατάφερε να αποσπάσει τη νίκη σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπυ με την ομάδα να κάνει ελάχιστες ευκαιρίες παίζοντας κακό ποδόσφαιρο!

Τι περιμένω στη συνέχεια?
Ήττα από Ολυμπιακό Βόλου και ισοπαλία σε Ξάνθη. Ο κόσμος όμως εκεί που θα αναρωτηθεί τι συμβαίνει θα έρθει η πρόκριση στο Κύπελλο ίσως με ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Η πίκρα της ισοπαλίας με τον Άρη στο ΟΑΚΑ θα σβιστεί με μία νίκη εναντίον του Παναθηναϊκού μια βδομάδα μετά!


Μα είναι δυνατόν να συμβούν αυτά?
Εάν στην πραγματικότητα έρθουν τα πράγματα έτσι ή καλύτερα τότε όλα μέλι - γάλα. Αν πάλι έρθουν χειρότερα ο Χιμένεθ θα τραβήξει από το συρτάρι του μια ατάκα τύπου "Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ αλλά τώρα πια νιώθω ΑΕΚ" ή "Θα πεθάνουμε για την ΑΕΚ"!

Αναμφίβολα, ο Χιμένεθ "το 'χει" στο λόγο και πιστεύω ακράδαντα ότι πολλές ομάδες θα τον ήθελαν για αυτό ακριβώς το προσόν του.


Το μυστικό βέβαια είναι να βρεις την ισορροπία δηλώσεων - έργου γιατί άμα σε καταλάβουν θα σου κόψουν τη γλώσσα!!!

MC

4 σχόλια:

  1. makari na mn kratisei i apopsi twn aektzidwn gia tn jimeneth mono sta logia k efoson pisteuete pws odws aksizei na katsei sto pagko tis aek gia osa xronia einai k o karageorgiou stn ergoteli!
    +fwnw k egw oti aksizei na tu dw8ei pistwsi xronu afu to roster pu diaxeirizete dn einai k oti kalitero k par ola auta fernei trela apotelesmata(Dn exei xasei derby klp)k sto telos na dume ti 8a kataferei.auto pu xriazete i aek einai ena plan san auto pu xe dw8ei kapote stn alberto malezani stn pana8inaiko...ta apotelesmata bebaia gnwsta.efige bradu!gia na dume borei enas apo tus 8ewritika megalus ellinikous silogous na empisteutei emprakta kapoion proponiti...
    ri.kou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dyskola tha katsei poly o Jimenth....den einai sth psyxologia tou AEKtzh na krata proponhth gia poly. Einai to systhma tetoio:
    1) Apolyeis ton proponiti sou meta apo 1,5 xronia meso oro
    2) Dineis pistwsh xronou ston neo proponiti gia 3 mhnes.
    3) Parathneis thn pistwsh se 4 mhnes.
    4) O proponitis paei (hmi)teliko kai hremeis kapws (6 mhnes).
    5) Sto telos kati melontikoi ependytes se apospoun.
    PERASE H SEZON!!!! E, den symferei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I enjoyed the fish yesterday at Papapioannou for two reasons:
    1. To Magazi itan gemato gavrakia very sad and
    2.Pano stoys loukoumades me pagoto irthe to deytero sms me to goal tou Niiikou....

    JD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. o jimeneth dn tha katsei toso gt tha ton anazitisoun megaliteres omades apo alla prwtathlimata!!! vlepe periptwsi ari kai cooper!

    ΑπάντησηΔιαγραφή