Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ευνοϊκή κλήρωση με πολλά ερωτηματικά



     Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Βίλνιους η κλήρωση για το Ευρωμπάσκετ 2011 που θα διεξαχθεί στη Λιθουανία από 31 Αυγούστου μέχρι 18 Σεπτεμβρίου. Η Εθνική μας ομάδα κληρώθηκε στον Γ΄όμιλο μαζί με Κροατία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία και μία ακόμα ομάδα που θα προκύψει από τα προκριματικά (Φιλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία).
     Η κλήρωση μπορεί να χαρακτηριστεί σχετικά εύκολη, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που η Εθνική απέφυγε στον πρώτο γύρο ομάδες, όπως η Τουρκία -από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας- και η οικοδέσποινα Λιθουανία -από το τρίτο- που αμφότερες θέλουν να δώσουν συνέχεια στην περυσινή τους επιτυχία στο Μουντομπάσκετ. Παρόλ' αυτά με τα δεδομένα που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην Εθνική δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να είμαστε σίγουροι για το αν έχει τις δυνατότητες για ένα μετάλλιο. Αρχικά, δεν ξέρουμε ακόμα ποιος θα είναι ο προπονητής της ομάδας. Το όνομα του Μπλατ κυριαρχεί στο ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει αποδεσμευτεί από τη Ρωσική ομοσπονδία δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία. Υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά σχετικά με κάποιους παίκτες και τη συμμετοχή τους στο τουρνουά. Πρώτο, και ίσως σπουδαιότερο, είναι ο Δημήτρης Διαμαντίδης καθώς όλοι ευελπιστούν να ανακαλέσει την απόφαση του να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα. Επίσης, θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος την περίοδο διεξαγωγής του τουρνουά και κατά πόσο θα μπορεί να στελεχώσει την ''επίσημη αγαπημένη'' και να βοηθήσει με την παρουσία του αφού έλειψε πολύ από τις τελευταίες δύο διοργανώσεις. Όσον αφορά τον Θοδωρή Παπαλουκά κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά για το αν θα ενισχύσει την ομάδα στην προσπάθεια της για τη κατάκτηση ενός ακόμα μεταλλίου, καθώς εκτός του ότι βαδίζει αισίως στο 34ο έτος της ηλικίας του, έχει απουσιάσει τόσο από το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας όσο και από το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας.

                                                   Σπανούλης: «Θα φανεί στην πράξη...»
    
     Ας ελπίσουμε να μην έχουμε για ακόμα μία φορά πολλές απώλειες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια διάκριση με όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες και με όλα τα όπλα στη φαρέτρα!

Ο Θεωρητικός

1 σχόλιο: