Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Πόσα θες να μας τρελάνεις ;



                         

     Την περυσινή σεζόν το Μαρούσι αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Ευρωλίγκα, παίρνοντας μάλιστα και την πρόκριση στη φάση του top 16, ενώ στο ελληνικό πρωτάθλημα κατέλαβε την 3η θέση. Παρόλ' αυτά τα πράγματα δεν ήταν πολύ καλά, καθώς οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε η οικογένεια Βωβού την οδήγησαν στην παραχώρηση της ομάδας.
     Έτσι, όταν το καλοκαίρι πέρασε στα χέρια των Μαρή-Γκάμαρη, πολλοί πίστεψαν (μεταξύ των οποίων και ο υπογράφων) πως το Μαρούσι μετά την τελευταία προβληματική, σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο, σεζόν θα βρει το δρόμο της. Ο θησαυρός όμως αποδείχθηκε άνθρακας, αφού  η ομάδα όχι μόνο δεν μπήκε σε ένα πρόγραμμα αλλά κινδύνεψε ακόμα και με υποβιβασμό. Εν τέλει, μετά κόπων και βασάνων κατάφερε να φτιάξει ρόστερ λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.


     
                                      

     Όπως ήταν φυσιολογικό, η ομάδα των βορείων προαστίων συμπεριλαμβανόταν στους υποψήφιους για αποχώρηση από τα σαλόνια της Α1 (ο Θεός να τα κάνει). Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής,όμως, δεν δίστασε να αναλάβει το δύσκολο -αν μη τι άλλο- έργο να προπονήσει το Μαρούσι για τη φετινή σεζόν. Τα πράγματα φάνηκαν να μπαίνουν σιγά-σιγά σε σειρά και να δημιουργείται μια ποιοτική ομάδα. Σήμερα, μάλιστα, μετά την εντός έδρας νίκη επί του Πανιωνίου με 68-59, το Μαρούσι βρίσκεται μόνο στην τρίτη θέση της βαθμολογίας με απολογισμό 9 νίκες και 5 ήττες, έχοντας και δύο νίκες περισσότερες από τους διώκτες του (Κολοσσός, Περιστέρι, ΠΑΟΚ, Ίκαρος Καλλιθέας, Άρης, Καβάλα). 
     Πρόκειται λοιπόν για ένα θαύμα. Βρείτε μου εσείς άλλη ομάδα που δημιουργήθηκε τις παραμονές, ουσιαστικά, του πρωταθλήματος και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία να βρίσκεται σε τόσο υψηλή θέση. Φαίνεται πως ο coach Αλεξανδρής έχει καταφέρει να κάνει τα μαγικά του και να παρουσιάσει μια όχι μόνο ανταγωνιστική αλλά και πολύ καλή ομάδα, η οποία μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.
     Ας ελπίσουμε τα λάθη και τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι να διδάξουν κάποια πράγματα σχετικά με τους ουρανοκατέβατους Μεσσίες. Εγώ με τη σειρά μου το μόνο που έχω να πω είναι ένα μπράβο σε όσους εργάζονται για αυτή την επιτυχία και να αναρωτηθώ:«Ρε Μαρούσι πόσα θες να μας τρελάνεις; »

                                       

        


  Ο Θεωρητικός

1 σχόλιο:

  1. agapite thewritike,

    i olimpia loumpianas to kalokairi ezise meres xwris paikti sto roster tis, telika kratise apolito stin euroleague gia kapoio diastima nikwntas ton panathinaiko kai apotelei ti megali ekpliksi tis fetinis season... profanws to marousi mas exei trelanei pou paraligo na dialithei to septemvri, omws esi zitises na sou vroume omada... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή