Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Μοιάζει με... NBA!

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη βδομάδα του Top-16 και οφείλουμε να πούμε ότι έμοιαζε πολύ με μια μέρα στο ΝΒΑ καθώς τα είχε όλα! Τα συναρπαστικά φινάλε και το θέαμα δεν περιορίστηκε στα ματς της Τετάρτης αλλά συνέχισαν να μας κρατάνε καθηλωμένους και το βράδυ της Πέμπτης.
Αρχικά, στο ματς που έγινε στο ΟΑΚΑ, μπορεί να μην είδαμε ένα παιχνίδι που σ' έκανε να κρατήσεις την ανάσα σου ως το τέλος αλλά παρακολουθήσαμε ωραίο μπάσκετ και καλές στιγμές κι απ' τις δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός καθάρισε από νωρίς το ματς σκοράροντας κύριως μέσα απ' τη ρακέτα, καθώς Μπατίστ και Τσαρτσαρής έδειχναν ασταμάτητοι ενώ παράλληλα χρέωναν με φάουλ τους αντίπαλους ψήλους, δημιουργώντας πονοκέφαλο στον προπονητή της Μάλαγα που είδε τον Φρίλαντ να κάνει 4 φάουλ στα πρώτα 12 λεπτά, βγαίνοντας ουσιαστικά εκτός αγώνα. Οι πράσινοι άνοιγαν συνεχώς τη διαφορά απ' τους Ισπανούς και το τελικό σκορ 82-56 ικανοποιεί απόλυτα τον Ζοτς και τους παίκτες του που έχουν από νωρίς το προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Στον άλλο αγώνα που αφορά ομάδα της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό, η Φενέρ έκανε το 2/2 απέναντι στην αξιόμαχη Βαλένθια που δείχνει ότι θέλει να παλέψει μέχρι τέλους. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο μέχρι που οι Τούρκοι έκαναν ένα σερί στην τρίτη περίοδο ανοίγοντας μια διαφορά 10 πόντων (43-33). Η Βαλένθια απάντησε με δικό της σερί ισοφαρίζοντας 47-47 αλλά οι Τούρκοι κατάφεραν εκ νέου να ξεφύγουν 75-66, 3' πριν το τέλος. Το ματς έληξε 75-73 καθώς οι Ισπανοί δεν παράτησαν τον αγώνα και διεκδίκησαν την μεγάλη ανατροπή, όμως και τα 2(!) τρίποντα που επιχείρησε ο Μαρτίνεζ στην εκπνοή μπλοκαρίστηκαν απ' την καταπληκτική άμυνα του Πρέλντιτς!
Όσο για τα ματς του έκτου ομίλου, η Μακάμπι διέλυσε την Ρόμα 99-58, με τον Σχορτσιανίτη να κάνει κι άλλη πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας 19 πόντους και "κατεβάζοντας" 10 ριμπάουντ σε 23' συμμετοχής. Το άλλο παιχνίδι του ομίλου κρίθηκε στο φινάλε (πώς αλλίως θα μπόρουσε σε μια τρελή αγωνιστική), με την Ολίμπια Λουμπιάνας να συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες παίζοντας στα ίσια και την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, επανερχόμενη απ' το -14! Οι καταλανοί χρειάστηκαν την φοβερή μέρα που είχε ο Ναβάρο (27 πόντοι) και το άστοχο σουτ του Γκρέγκορι στην τελευταία φάση για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα με τελικό σκορ 67-68, ενώ προηγουμένως νικούσαν μέχρι και 29-43 στο 22'.
Φαντάστικο διήμερο για την διοργάνωση που μετά απ' 'ολα αυτά, μοιάζει με... ΝΒΑ! Ας ελπίσουμε να υπάρξει το ίδιο ενδιαφέρον και στην επόμενη αγωνιστική, ώστε να βλέπουμε ωραίο μπάσκετ με συγκινήσεις και θέαμα!



ΥΓ: Θεωρητικέ, I feel Devotion!

RG

1 σχόλιο:

  1. Εγώ πιστεύω πως πλέον το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν απέχει πολύ από το NBA, από πλευράς ποιότητας. Εξάλλου, η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις ομάδες τις φετινής Ευρωλίγκας είναι πολύ μικρές, με αποτέλεσμα να απολαμβάνουμε αγώνες υψηλής ποιότητας και σασπένς. Προβλέπω να έχουμε κάμποσες εκπλήξεις στη συνέχεια του top 16, αλλά και στα νοκ-αουτ ματς στη φάση των ''8''.

    Ο Θεωρητικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή