Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Ένα.... ΟΑΚΑ δε φέρνει την (αγωνιστική) άνοιξη!

        Ο Ολυμπιακός χθες το βράδυ -στην πρεμιέρα του Τop 16 στο Σ.Ε.Φ.- έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του καθώς, όχι μόνο ηττήθηκε εντός έδρας από τη βασική ανταγωνίστρια για την κατάληψη της πρώτης θέσης του ομίλου του, αλλά έχασε και με μεγάλη διαφορά που δύσκολα ανατρέπεται στην Τουρκία. Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς φάνηκε ότι είχαν μείνει στα πανηγύρια της νίκης επί του Παναθηναϊκού.
        Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν νωθροί στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δεν έδειξαν την ίδια προσήλωση με αυτή του αγώνα της περασμένης εβδομάδας. Φάνηκε σαν οι παίκτες να υποτίμησαν τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ή σαν να μην έδωσε την δέουσα βαρύτητα ο ίδιος ο προπονητής των ερυθρολεύκων, αν και κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο δεδομένων και των δηλώσεων του όλη την προηγούμενη εβδομάδα. 
        Εκτός των άλλων φάνηκε έντονα η επιθετική δυστοκία των Πειραιωτών που περιορίστηκαν στους 70 πόντους. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στο ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης, υπερκαλύφθηκε όμως από την εντυπωσιακή αμυντική προσπάθεια και προσήλωση. Χθες όμως ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής.
        Οι αιτίες της ήττας είναι αρκετές. Κάτι η διστακτικότητα του Σπανούλη στις διεισδύσεις (ελέω των ''πύργων'' που έβρισκε μπροστά του). Κάτι η ίωση του Μπουρούση που τον επηρέασε. Κάτι η τρέλα του Τεόντοσιτς, που φέτος δείχνει να κάνει πιο πολύ κακό παρά καλό στον Ολυμπιακό. Κάτι η απουσία ενός small forward που θα δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα. Κάτι τα πολλά λάθη (16) και οι αντιστρόφως ανάλογες ασσίστ (8). Κάτι η τρομακτική ευστοχία των Τούρκων απ τη γραμμή του τριπόντου(8/10!), οι 19 πόντοι του Τόμας και οι 17 του Ούκιτς οδήγησαν στο άσχημο αποτέλεσμα.


        Μπορεί να ακούγεται παράλογο, αλλά η κακή εμφάνιση και η ήττα έχει πολλά να δώσει στον Ολυμπιακό. Θα φανερώσει τις αδυναμίες της ομάδας που καμουφλαρίστηκαν με τη νίκη επί του αιωνίου αντιπάλου στο ΟΑΚΑ. Παρόλ' αυτά, οι φίλοι της ομάδας πρέπει να κάνουν υπομονή και να δείξουν εμπιστοσύνη στους παίκτες και τους προπονητές. Δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι η Ρώμη δεν χτίστηκε σε ένα βράδυ, και στην προκειμένη περίπτωση με μία νίκη στο ΟΑΚΑ.

Ο Θεωρητικός

1 σχόλιο:

  1. San na exun meiwthei dramatika ta lefta kai oute panathinaikos oute olymbiakos exun kanei arketes - swstes prosthikes.

    AEK na h efkairia sou!!! ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή