Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Η κούραση και η... απρόσμενη βοήθεια


Βοήθεια από τα 6.75 έδωσε ο Πελεκάνος
 
     Δίκαιος νικητής ήταν ο Ολυμπιακός στον τρίτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος. Αν και ο Παναθηναϊκός έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο μέρος του, οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύθηκαν την κούραση του Δημήτρη Διαμαντίδη και σε συνδυασμό με τις βοήθειες που πήραν από τους Πελεκάνο και Πρίντεζη (σημείωσαν συνολικά 14 πόντους) έκαναν το 2-1 και πάνε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ για ένα παιχνίδι do or die.
     Κλειδί στην επικράτηση του Ολυμπιακού ήταν το τελευταίο πεντάλεπτο, όπου ο Κυπελλούχος Ελλάδος έκανε επιμέρους σκορ 15-2 μετατρέποντας το 61-66 σε 76-68.
Πέρα από τους μόλις 2 πόντους (κι αυτοί από βολές του Μπατίστ στο τέλος), οι πράσινοι δέχθηκαν 15, ενώ γενικά έκαναν εύκολα το λάθος στην άμυνα καθώς υπέπεσαν σε κάποιες περιπτώσεις σε ανόητα φάουλ που δεν έπρεπε να κάνουν.
Νευρικός στο τέλος ο Διαμαντίδης
Αυτό συνέβη από τη στιγμή που ο Διαμαντίδης κουράστηκε και έπαιρνε επιθέσεις κάτω από δύσκολες προϋποθέσεις. Έτσι ο Παναθηναϊκός είδε το Νο1 επιθετικό του όπλο να μην μπορεί να απειλήσει και ως επακόλουθο να βραχυκυκλώνει επιθετικά. Κάπου εκεί άρχισαν τα λάθη για τους πράσινους, τα οποία ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο.

Από την πλευρά του Παναθηναϊκού, ο Διαμαντίδης έκανε ένα μέτριο (για τα φετινά δεδομένα) παιχνίδι καθώς στις κρίσιμες επιθέσεις των τελευταίων λεπτών υπερέβαλλε ενώ και στην άμυνα έκανε ένα αχρείαστο φάουλ δίνοντας στον Ολυμπιακό δύο ελεύθερες βολές. Επίσης, ο Σάτο βοήθησε στην άμυνα με τα ριμπάουντ που πήρε, ενώ επιθετικά ο Νίκολας με τον Μπατίστ ήταν αυτοί που τράβηξαν κουπί.
Ο Σπανούλης πήρε την ομάδα στις πλάτες του στα τελευταία λεπτά και την οδήγησε στη νίκη. Ορθώς, κατά τη γνώμη μου, δεν αγωνίστηκε ο Τεόντοσιτς καθώς ο νεαρός Σέρβος ήθελε για ακόμα μία φορά να αναδειχθεί ήρωας του παιχνιδιού παίρνοντας τραβηγμένες προσπάθειες. Το έχουμε ξαναπεί πως ο Τεόντοσιτς είναι μία βόμβα έτοιμη να εκραγεί είτε στα χέρια του προπονητή του (όπως πήγε να γίνει σήμερα) είτε στα χέρια του αντίπαλου προπονητή. Αν δεν σταθεροποιήσει την απόδοσή του και δεν βελτιώσει το χαρακτήρα του δύσκολα θα γίνει ο καλύτερος πλεϊμέικερ της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια. Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στους Πελεκάνο και Πρίντεζη οι οποίοι έδωσαν βοήθειες, κυρίως επιθετικά, που δεν τις περίμενε (ίσως) ούτε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, πόσω μάλλον ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Μαχητικός ο Πρίντεζης
                                                          
Επόμενο ραντεβού την Κυριακή όπου θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός θα έχει το άγχος να κερδίσει και να στεφθεί πρωταθλητής αφού σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα δυσκολεύουν καθώς θα πρέπει να ξανακερδίσει στο ΣΕΦ.

Υ.Γ. Μπορεί να έπεσαν κάποιες κροτίδες, πράγμα συνηθισμένο για την Ελλάδα, αλλά σε γενικές γραμμές θεωρώ πως η παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλή, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τα όσα ειπώθηκαν πριν από το παιχνίδι. 

Ο Θεωρητικός 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου