Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Κύπελλο απ' τη μία, "γιατί;" από την άλλη...


Μετά από εννιά χρόνια η ΑΕΚ φτάνει στην κατάκτηση τίτλου! Πολλοί μπορούν να χαρακτηρίσουν την πορεία της Ένωσης στο θεσμό "έυκολη", "τυχερή", ακόμα και άδικη. Δεν έχω σκοπό να σχολιάσω τα περί διαιτησίας είτε για το σημερινό παιχνίδι είτε για κανένα άλλο παιχνίδι ιδιαίτερα για το δεύτερο ματς με τον Παναθηναϊκό, καθώς οι αντιδράσεις τότε ήταν εντονότερες.
Με μία εμφατική νίκη και ένα ευρύ σκορ που, όπως δήλωσε ο αρχηγός Δέλλας, δεν αφήνει περιθώρια, η ΑΕΚ κατέκτησε το 14ο Κύπελλο στην ιστορία της. Σκόρερ της βραδιάς οι Λυμπερόπουλος, Μπάχα (στο παρθενικό του τέρμα με την ΑΕΚ, και ίσως μοναδικό;) και Καφές. Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σημειώνει το γκολ σε ξεκάθαρη θέση offside. Το τέρμα κακώς μέτρησε. Παρόλα αυτά, στις πολλές αμφισβητούμενες φάσεις η ΑΕΚ έχει να παραπονιέται και για τη μη καταλόγηση πέναλτυ υπέρ της, σε ένα ξεκαρδιστικό κράτημα του Ολιβέιρα στο Δέλλα.
Δεν πιστέυω πως η διαιτησία διαμόρφωσε τελικό αποτέλεσμα. Κακώς γίνεται τόσο ντόρος για το παιχνίδι. Έχουμε συναντήσει περιπτώσεις σε παιχνίδια, της ΑΕΚ και όχι μόνο, που τρεις παίκτες της αντίπαλης ομάδας δεν αποβάλλονται, πέναλτυ δε δίνονται ή δίνονται κάλπικα και τα σχετικά. Πολύ χειρότερα δηλαδή.
Αν κάποιος πρέπει να αναρωτηθεί για κάτι είναι για τα επεισόδια που σημειώθηκαν. Και ας φανταστούμε τι θα γινόταν αν το κύπελλο κατέληγε στα χέρια του Ατρόμητου. Θα έφευγε ζωντανός ο Χιμένεθ ή ο Αδαμίδης; Ή μήπως οι μισοί παίκτες της ΑΕΚ θα έκοβαν την καριέρατους από το ξύλο; Μόνο και μόνο που τα φανταζόμαστε αυτά καταλαβαίνουμε πού βρισκόμαστε...στο βούρκο! Ο ΠΑΟΚ αν θυμάμαι καλά τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική και πρόστιμο 100,000 ευρώ για ανάλογα επεισόδια. Η ΑΕΚ ελπίζω να τιμωρηθεί με τέσσερις αγωνιστικές και 250,000 ευρώ. Το ζήτημα είναι στην επόμενη φασαρία  να τιμωρηθεί αναλόγως ο Ολυμπιακός, ή ο Παναθηναϊκός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Αλλίως, θα αρχίσουν πάλι οι συνομοσιολογίες και οι τσαμπουκάδες.
Από το... πουθενά φτάσαμε να βλέπουμε Αεκτζήδες να την "πέφτουν" σε Παναθηναϊκούς και τους δεύτερους να επιτίθενται σε πούλμαν των πρώτων. Έντεκα άτομα έχουν συλληφθεί και εξήντα έχουν προσαχθεί. Στατιστικά, μηδέν θα τιμωρηθούν!
Ήδη πολλοί προσπαθούν να μικρύνουν την νίκη των παικτών της ΑΕΚ, τον πρώτο τίτλο του "Νίκου". Η ΑΕΚ κέρδισε δίκαια, το σήκωσε δίκαια και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μειώνει τους απλήρωτους ποδοσφαιριστές της Ένωσης. Ας διαχωρίσουμε το αγωνιστικό με το εξαγωνιστικό, και πρώτοι οι Αεκτζήδες ας απαιτήσουν να τιμωρηθούν οι παραβάτες.
MC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου