Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Έχει πολύ ψωμί ακόμα...

Η χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού ήταν μόνο ένα απ' τα τρία βήματα που χρειάζονται για να φτάσει στην κατάκτηση ενός ακόμα πρωταθλήματος. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, κι όπως εχει πει κι ο Διαμαντίδης, όλα τα ματς θα 'ναι δύσκολα, ανεξαρτήτως έδρας! Πάντως ο Ολυμπιακός έχασε με το... καλημέρα αυτό για το οποίο πάλευε ολόκληρη τη χρονιά και σίγουρα ψυχολογικά είναι πλήγμα.
Στη λήξη το σκορ έλεγε 70-75 υπέρ του Παναθηναϊκού, που εμφανίστηκε καλύτερος απ' τον "αιώνιο". Αν και το ματς άρχισε ιδανικά για τους γηπεδούχους που είδαν τη διαφορά να φτάνει στους 9 (12-21), οι πράσινοι επανήλθαν τρέχοντας ένα -αργό αλλά σταθερό- 11-2 σερί ισοφαρίζοντας σε 23-23. Ο Ολυμπιακός ξέφυγε για τελευταία φορά με 30-23, για να πλησιάσει ο ΠΑΟ στον πόντο για το 35-34 του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πήραν "κεφάλι" μέχρι και 8 πόντους και δεν κοίταξαν πίσω παρά μόνο στο 68-68, λίγο πριν το φινάλε, χάνοντας τη διαφορά ασφαλείας. Οι φάσεις που έκριναν το ματς ήταν το παλικαρίσιο τρίποντο του Φώτση για το 68-71 και το επιθετικό ριμπάουντ του Μπατίστ στην επόμενη επίθεση. Οι λεπτομέριες δηλαδή και πάλι έδειξαν τον νικητή!
Πάθος πρωταθλητή απ' τον Μπατίστ

Όμως εγώ θα σταθώ στις αδυναμίες των δύο ομάδων που δίνουν πολλή τροφή για... μελέτη στα δύο προπονητικά τιμ! Γιατί το ματς μπορεί να κρίθηκε στο φινάλε αλλά το πώς φτάσαμε ως εκεί έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ξεκινώ λοιπόν απ' το πάντοτε επιθετικό ξεκίνημα απ' τον Ολυμπιακό και το νωχελικό του Παναθηναϊκού. Όπως και στον τελικό Κυπέλλου οι πράσινοι μπήκαν υπνοτισμένοι, δίνοντας σοβαρό προβάδισμα στο σκορ στον αντίπαλο. Κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να διορθωθεί στο ΟΑΚΑ γιατί ο Ολυμπιακός θα το εκμεταλλευτεί κάποια στιγμή, αν καταφέρει να το διαχειριστεί και να αγχώσει το "τριφύλλι". Η άμυνα του ΠΑΟ αργεί να σφίξει κι η επίθεση κάνει πολλαπλά λάθη. Οπότε ο Ντούντα καλείται να βρει λύσεις όταν η αντίπαλη άμυνα γίνεται απροσπέλαστη, είτε με επιθετικά τρικ είτε με αντίστοιχη άμυνα.
Φάνηκε λοιπόν και το πρόβλημα του Ολυμπιακού απέναντι σε ζώνη... Η μπάλα δεν μπορεί να μπει μέσα, η αστοχία των πειραιωτών δεν τη σπάει κι ο Ομπράντοβιτς (τουλάχιστον χθες) έτριβε τα χέρια του καθώς δεν χρειάστηκε να σκαρφιστεί τίποτε άλλο παρά άμυνα πάνω στον Τεόντοσιτς. Τι παιδί κι αυτό... Καμία συνεννόηση με Σπανούλη και Παπαλουκά, άλλο ένα πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει τον Ίβκοβιτς. Καθώς επίσης και η χθεσινή αδυναμία των ψηλών του Ολυμπιακού, πλην του Μπουρούση, να αντιμετωπίσουν αυτούς του Παναθηναϊκού, τη στιγμή μάλιστα που ο Ζοτς έβγαζε έναν... Μάριτς απ' το μανίκι του! Δεν έβγαλε όμως και τον Νίκολας απ' το μανίκι του..., κι αυτό ήταν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα για τους πράσινους.
14 πόντοι σε 11 λεπτά απ' τον Μάριτς

Η εικόνα του ματς έδειξε κατά τη γνώμη μου πως ο Παναθηναϊκός έχει προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό (γιατί εδώ φαίνεται, και φάνηκε, η δεμένη ομάδα), και πως το πάθος των παικτών για το πρωτάθλημα είναι πολύ μεγάλο. Είμαι σίγουρος ότι την Κυριακή θα πρωταγωνιστήσουν παίκτες εκατέρωθεν που χθες κινήθηκαν σε ρηχά νερά. Κι αυτό θα οδηγήσει σ' ένα διαφορετικό ματς απ' την σκοπιά των προπονητών. Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να βγάζουμε πρωταθλητές...

Ας ελπίσουμε στο ΟΑΚΑ η ατμόσφαιρα να είναι σαν την χθεσινή!!!

RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου