Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ουφ, τέλος!

Επιτέλους, έπειτα από έξι αγωνιστικές, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των play-off που μόνο συναρπαστική δεν ήταν. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε το εισητήριο για τα προκριματικά του Champions League, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνεχίζουν στο Europa League.

Στο ματς που ουσιαστικά έκρινε την τελική κατάταξη, ο Παναθηναϊκός επικράτησε χωρίς κόπο της ΑΕΚ 2-0, στο συνηθισμένο πια άδειο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ παρατάχθηκε πραγματικά ανορθόδοξα με τους Γκέντζογλου και Ντάτομο που έχουν να φορέσουν φανέλα από την εποχή Μπάγιεβιτς και με τον Ντρίπτς που μέχρι σήμερα είχε αρκεστεί στη φανέλα προπόνησης.

 
Το αξιοπερίεργο όμως είναι άλλο. Σχεδόν ποτέ δεν έχω παρατηρήσει ομάδα να παίζει χωρίς center for. Στην περίπτωση της ΑΕΚ όμως δεν ισχύει ακριβώς αυτό. Σήμερα η Ένωση έπαιξε με παίκτη στη θέση του CF χωρίς ο ίδιος να είναι striker. Φυσικά αναφέρομαι στον Μπάχα, που δυστυχώς ούτε ο ίδιος ξέρει ποια είναι η θέση του. Τον Ιανουάριο ήρθε ως μελλοντικός αντικαταστάτης του Μπλάνκο. Η δυστοκία του στο σκοράρισμα ανάγκασε τύπο και ομάδα να τον κατατάξουν στην κατηγοριά «περιφερειακός». Κατ’ επέκταση, μετά τον παραγκωνισμό του Μπλάνκο, ο Μπάχα ήταν ο περιφερειακός σέντερ φορ της ΑΕΚ. Κάτι σαν να λέμε «ο αμυντικός τερματοφύλακας χαφ»!

Στο αμυντικό σκέλος, ο Ντριπτς αν και μας παραξένεψε ως επιλογή περιορίστηκε σε λίγα λάθη. Ο Ματέος απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι όχι μόνο κάνει για Ρεαλ, και πρέπει να τον φέρει πίσω ο Μουρίνιο, αλλά ότι ίσως πρέπει να ψάξει για κάτι ακόμα μεγαλύτερο! Η απουσία του Ντιόπ, η κακή απόδοση του Καφέ, και ο «ξεχασμένος» Γκέντζογλου σαφώς δεν αντισταθμίστηκαν από τον καλό Μάκο και το κέντρο «χάθηκε» πριν καν το βρουν οι παίκτες της ΑΕΚ.

Συμπερασματικά, ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολέυτικε, έκανε το άκρως απαραίτητο και πανηγύρισε τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για πρώτη φορά φέτος ήταν εμφανώς ικανοποιημένος από τους παίκτες του. Αυτό είναι πολύ θετικό, απλώς βρε Ζες, ήταν τελευταίο σου παιχνίδι σήμερα. Δεν νομίζεις πως έπρεπε να «ευχαριστηθείς» σχετικά νωρίτερα; Δεν πειράζει. Σου εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα σου και στη 15η (!) ομάδα που θα προπονήσεις. Να τις εκατοστήσεις!
 
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο η έξοδος του Παναθηναϊκού στο CL. Ναι μεν αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά έχει (προς το παρόν) τους παίκτες και κυριότερα την εμπειρία και το κύρος να συμμετάσχει στην μεγαλύτερη διοργάνωση. Επιπλέον, η ΑΕΚ όχι μόνο στη φάση που είναι δεν κάνει για προκριματικά CL αλλά αφού πρόκειται να γίνουν περικοπές σε ρόστερ και μπάτζετ, παίζει οριακά για Europa League!

Δε σε έχω ξεχάσει Αχιλλέα! Μες στη χρονιά η ομάδα σου νίκησε τρεις φορές την ΑΕΚ, την «κέρασε» τεσσάρα στο σπίτι της, και άλλες τόσες τον Παναθηναϊκό. Τερμάτισε 5η,  τρεις βαθμούς από τον τρίτο, ίσως έπαιξε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο για κάποια περίοδο και αποτέλεσε τη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος. Σήμερα κάτι πήγε στραβά και ήρθε μια απρόσμενη και ευρύτατη ήττα από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος την χρειαζόταν σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του Παναθηναϊκού. No comment.

MC

3 σχόλια:

  1. "Το αξιοπερίεργο όμως είναι άλλο. Σχεδόν ποτέ δεν έχω παρατηρήσει ομάδα να παίζει χωρίς center for."
    κανεις τεραστιο λαθος. Η Ρομα την μπαλαρα που επαιξε, την επαιξε με συστημα 4-6-0. Αλλα θα μου πεις αλλο Ρομα και αλλο ΑΕΚ...

    Ο εξαφανισμένος Θεωρητικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Σχεδόν ποτέ" δεν σημαίνει "ποτέ"... και φυσικά άλλο Ρόμα, άλλο ΑΕΚ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. oti kai na poume einai ligo! mish omada..toulaxiston mexri to prwto goal sta8he kala.. o mateos ontws einai gia Real kai panw... o Mr. pretty woman ekane mia kalh emfanish kai pisteuw pws eswse kai to anoigma tou score sto 1o half, alla genika ena paixnidi me mish AEK..kai mexri to prwto terma epaize sta isia kai eixe kai eukairies... se kanei toulaxiston na vlepeis ligo pio aisiodoksa ta pragmata...

    Haiiiry

    ΑπάντησηΔιαγραφή