Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Τί να σκεφτόταν άραγε ;


          Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Ολίμπια Λιουμπλιάνας στη Σλοβενία με 85-84, το αποτέλεσμα του αγώνα όμως δεν ήταν η είδηση. Η, τουλάχιστον, αντιαθλητική κίνηση του Μάικ Μπατίστ σημάδεψε τον αγώνα των δύο ομάδων, αδικώντας τόσο την προσπάθεια του Παναθηναϊκού όσο και τη σπουδαία νίκη της σλοβένικης ομάδας.
          Αυτό που έκανε ο σέντερ του τριφυλλιού είναι κάτι το πρωτόγνωρο, όχι μόνο για το μπάσκετ, αλλά για τον αθλητισμό γενικότερα. Οι αψιμαχίες μεταξύ παικτών αντίπαλων ομάδων κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι κάτι το απολύτως φυσιολογικό. Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών τέτοιων περιστατικών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κουτουλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στον Μάρκο Ματεράτσι στον τελικό του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2006 στη Γερμανία. Το να φτάνει όμως κάποιος σε αυτό το σημείο είναι πραγματικά απαράδεκτο. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το έκανε εσκεμμένα, όπως φαίνεται και από το βίντεο του αγώνα, αλλά το ότι τον χτύπησε στο κεφάλι. Ήταν μία κίνηση που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμο πρόβλημα στον αντίπαλο ή ακόμα χειρότερα, να αποβεί μοιραίo για τη ζωή του.
          Προσπαθώ από την Πέμπτη το βράδυ να καταλάβω τι είχε ακριβώς στο μυαλό του ο Αμερικανός και προέβη σε αυτή την κίνηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπήρχε τόσο μεγάλη πίεση, πρώτον γιατί έχει παίξει αγώνες με πολύ μεγαλύτερη πίεση και δεύτερον γιατί πρόκειται για ένα ματς στο οποίο δεν διακυβεύεται κάποιος τίτλος. Ακόμα όμως και να παιζόταν ένα πρωτάθλημα Ελλάδας ή Ευρώπης, η πράξη του θα ήταν αδικαιολόγητη. Πάνω απ όλα, παίζουν μπάσκετ, όχι απαραίτητα για να πάρουν διακρίσεις, αλλά γιατί τους αρέσει το άθλημα και το θεωρούν ως μία ευκαιρία να συνδυάσουν το επάγγελμα τους με το χόμπι τους, καθώς επίσης και για να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο.
          Eυτυχώς ο Όζμπολτ, στάθηκε τυχερός, δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του και στα επόμενα παιχνίδια. Πρέπει πάντως να δώσουμε μπράβο και στον Ομπράντοβιτς ο οποίος με την κίνηση του να οδηγήσει τον Μάικ Μπατίστ στον πάγκο της Ολίμπια Λιουμπλιάνας για να ζητήσει συγνώμη από τον Όζμπολτ, έδειξε ότι πέρα από σπουδαίος προπονητής είναι και πολύ μεγάλος άνθρωπος, κάτι που θεωρώ πως έχει ακόμα μεγαλύτερη σημασία και αξία!




Υ.Γ. Αλήθεια, πως θα ένιωθε αν έβλεπε κάποιον άλλο να κάνει το ίδιο ακριβώς στο παιδί του ;

Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου