Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Next customer, please!

Η τύχη της ΑΕΚ, η ατυχία του Ολυμπιακού και ευτυχώς μια διαιτησία που δεν απασχόλησε ιδιαίτερα ήταν τα highlights του αποψινού ντέρμπυ.

Οι δύο ομάδες στόχευαν για τη νίκη. Ο Ολυμπιακός ήθελε να αυξήσει την διαφορά από την κορυφή και η ΑΕΚ είχε ως στόχο να διατηρηθεί στην κούρσα του τίτλου.

Από θέμα τακτικής οι εκπλήξεις δεν ήταν πολλές. Ο Ερνέστο Βαλβερδε προτίμησε το 4-4-1-1  με τα προβλήματά του να επικεντρώνονται στην άμυνα καθώς είχε στερηθεί τους Μπράβο, Μέλμπεργκ και Τοροσίδη. Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ομάδα σε 4-2-3-1, χωρίς να υπολογίζει Καφέ και Τζεμπούρ και με τους Σάχα, Ντιόπ και Μπλάνκο εκτός 11άδας.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατότερα στο ματς αλλά αυτό μόνο για τα πρώτα λεπτά. Η καλύτερη φάση του αγώνα ήρθε στο 34' με τον Μιραλάς να βγαίνε τετ-α-τετ και τον Αραμπατζή να διαβάζει επιτυχημένα τη φάση. Σε όλη τη διάρκεια που το κεντρικό δίδυμο ήταν Μάκος - Γκέντζογλου τα λάθη ήταν πολλά και στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτεί τέσσερα τέτοια. Επιθετικά καμία από τις δύο ομάδες κατάφερε κάτι το αξιόλογο με τον Ολυμπιακό να φαίνεται πως δεν είχε την ανάλογη διάθεση και την ΑΕΚ να είναι ασύνδετη στις γραμμές και με τον Σκόκο σε άσχημη μέρα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Πάντελιτς που όμως δεν κατάφερε κάτι το ιδιαίτερο. Μαλίστα προς τη λήξη του αγώνα αντέδρασε βιαστικά σε λάθος του Δέλλα που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε ισοφάριση. Το πέναλτυ που κέρδισαν οι ερυθρόλευκοι πήγε στα σκουπίδια αφού ο Ντουντού δεν μπόρεσε να ευστοχήσει στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. ΄Ισως όμως να μην φταίει απόλυτα ο Ντουντού καθώς θα έπρεπε να υπήρχε στην 11άδα της ομάδας ένας κλασικός εκτελεστής πέναλτυ. Ο Χιμένεθ έριξε στο παιχνίδι τους Ντιόπ, Γκερείρο και Μπλάνκο με την προοπτική να πάρει την νίκη. Ο Σενεγαλέζος μέσος έκανε αμέσως αισθητή την παρουσία του. Ο Γκερέιρο βοήθησε τόσο αμυντικά όσο επιθετικά σε μία μέτρια εμφάνιση ενώ ο Μπλάνκο απλώς και μόνο το γεγονός πως ήταν εκεί που έπρεπε όταν έπρεπε ικανοποιεί τον κόσμο της ΑΕΚ και τον προπονητή του.

Το γκολ ήρθε στις καθυστερήσεις, όταν ο Ντιοπ από αριστερά μπήκε στην περιοχή, πέρασε μια φωτοβολίδα (μήπως έπρεπε να είχε διακοπει το ματς?) και σέντραρε στο ολομόναχο Μπλάνκο που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ.


Στη συνέχεια τα επιπλέον τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, στα ήδη τέσσερα που είχαν επισήμως δοθεί, δεν πρόσφεραν κάτι στην ομάδα του Ολυμπιακού που αποχώρησε από το ΟΑΚΑ παραμένοντας στην κορυφή οκτώ βαθμούς μπροστά από την ΑΕΚ και τρεις μπροστά από τον Παναθηναϊκό που αγωνίζεται αύριο στην Κέρκυρα.

1 σχόλιο:

  1. eprepe na paizame mexri..tora ! (mou thimise to palio ....sta tria korner penalty)mia metria kai "ellipis" (fnatastite ti simainei ayto gia to roster tis AEK...)kerdise ton gavro oso aki an ton "prostatepse" o sidiropoulos

    john daxakos

    ΑπάντησηΔιαγραφή