Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Ψάξε, ψάξε, δεν θα τον βρεις!!!


          Το καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, το NBA, έχει συμπληρώσει περίπου δύο εβδομάδες αγωνιστικής δράσης. Τα μέχρις στιγμής δείγματα ασφαλώς και δεν είναι ασφαλή για μία ξεκάθαρη επιλογή φαβορί για τον τίτλο. Παρόλ' αυτά μπορούν να γίνουν κάποιες προβλέψεις αλλά και κάποιες παρατηρήσεις για την πορεία κάποιων ομάδων. Ας τα πάρουμε όμως με βάση τις περιφέρειες.
          Στη Δύση, οι πρωταθλητές Λέικερς δείχνουν αυτή τη στιγμή η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες για παρουσία στους τελικούς και κατάκτηση του τίτλου. Το γεγονός πως διατήρησαν άθικτο το βασικό τους υλικό και πως απλά προέβησαν σε κάποιες καλές συμπληρωματικές προσθήκες, όπως αυτή του πλέιμεικερ, Στιβ Μπλέικ, αποτελεί ένα ασφαλές τρόπο για την επίτευξη του θρι-πιτ. Το μέχρις στιγμής ρεκόρ τους (9-2) αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι Σαν Αντόνιο Σπερς, με βασικό άξoνα τον Μανού Τζινόμπιλι, o οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του καταγράφει μ.ο. πόντων πάνω από 20 (21.3) κάνουν ένα πολύ καλό ξεκίνημα και δείχνουν ικανοί για την επιστροφή στις επιτυχίες. Από την πλευρά τους, η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, σε αυτές τις δυο εβδομάδες, Χόρνετς, δείχνουν αναγεννημένοι. Το γεγονός πως ο ηγέτης τους, Κρίς Πολ, είναι υγιής και πραγματοποιεί τις συνηθισμένες, πλέον, εντυπωσιακές του εμφανίσεις τους έχει οδηγήσει σε ένα ρεκόρ(8-1) που κανείς δεν προέβλεπε πριν την έναρξη της σεζόν. Το ερώτημα βέβαια είναι για πόσο ακόμα θα αντέξουν. Επίσης, οι Γιούτα Τζαζ(7-4) και Ντάλας Μάβερικς(7-2) αποδεικνύουν πως μόνο κομπάρσοι δεν θα είναι για ακόμα μία σεζόν. Το μεγαλύτερο μπράβο πάντως θεωρώ πως ανήκει στους Τζαζ οι οποίοι παρά την απώλεια του Κάρλος Μπούζερ, ο οποίος πήγε στο Σικάγο, δείχνουν ότι είναι σκληρά καρύδια έχοντας ανατρέψει αρκετές φορές μεγάλες διαφορές. Οι Σανς φαίνεται,προς το παρόν, να μην πληρώνουν ακριβά την μετακίνηση του Αμάρ'ε Στούνταμαιρ στους Νιου Γιορκ Νικς, με τον Στιβ Νας να συνεχίζει να δίνει ρεσιτάλ κάθε βράδυ με τις πάσες του(9.6 ασσίστ/ματς). Τέλος, οι Θάντερ υπό την καθοδήγηση των Ντουράντ και Ουέστμπρουκ συνεχίζουν την καλή περυσινή τους πορεία ενώ οι Ουόριορς δείχνουν αναγεννημένοι, μετά και την προσθήκη του ολ σταρ φόργουορντ Ντέιβιντ Λι.

          Στην Ανατολή τώρα, τα πράγματα είναι ως ένα βαθμό αναμενόμενα. Με μια μικρή διαφορά. Οι πολυδιαφημισμένοι Μαιάμι Χιτ αποδεινύουν ότι δεν είναι άτρωτοι καθώς έχουν κάνει ένα πολύ μέτριο ξεκίνημα (6-4), πράγμα το οποίο ως ένα σημείο δεν δικαιολογείται με βάση το ρόστερ αλλά και τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Είπαμε πάντως, τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Εν συνεχεία, η Βοστώνη και το Ορλάντο εξακολουθούν να παραμένουν ισχυροί και να θέτουν υποψηφιότητα για την πρώτη θέση της περιφέρειας και, γιατί όχι, και για συμμετοχή στους μεγάλους τελικούς, εις βάρος των Χιτ. Η Ατλάντα διατηρώντας το βασικό κορμό της ομάδας συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς με πέρυσι, ενώ οι Σικάγο Μπουλς παρά την απουσία του Κάρλος Μπούζερ λόγω τραυματισμού (σπασμένο χέρι) πραγματοποιούν πολύ καλές εμφανίσεις και με ρεκόρ 6-3 δείχνουν ικανοί να ''χωθούν'' στην πρώτη τετράδα της περιφέρειας. Το Κλίβελαντ δείχνει, σε πρώτη φάση, να μεταβαίνει ομαλά στην μετα-Λεμπρόν εποχή καθώς παρουσιάζει ένα αξιόλογο σύνολο που ίσως εν τέλει καταφέρει να μπει στα πλει-οφ. Το Μιλγουόκι πραγματοποιεί μέτρια πορεία (5-6) παρά τις ηγετικές εμφανίσεις του Μπράντον Τζένινγκς (17.1 πόντοι,6.3 ασσίστ,4.8 ριμπάουντ). Ακόμη, η Ιντιάνα και το Νιού Τζέρσι εμφανίζονται βελτιωμένοι σε σχέση με την περυσινή σεζόν καθώς έχουν ρεκόρ 4-5 και 4-6 αντίστοιχα. Τέλος, ειδική μνεία θεωρώ πως πρέπει να γίνει στους Ουάσιγκτον Γουίζαρντς και στους Νιου Γιορκ Νικς. Και οι δύο ομάδες παρά τη σημαντικότατη ενίσχυση δεν παρουσιάζουν βελτίωση και κινούνται σε ρηχά,μέχρις στιγμής πάντα, νερά. Οι μεν Γουίζαρντς μπορεί να απέκτησαν μέσω του ντραφτ τον πολλά υποσχόμενο και εξελίξιμο πλέιμεικερ Τζον Γουόλ, αλλά έχουν ρεκόρ 3 νίκες και 6 ήττες. Οι Νικς έχοντας ένα μέτριο ρόστερ φαίνεται να τα περιμένουν όλα από τον Στούνταμαϊρ (21.4 πόντοι), και ως εκ τούτου το ρεκόρ 3-8 φαντάζει απολύτως φυσιολογικό.

          Αυτά μέχρις στιγμής συμβαίνουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η συνέχεια αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αγωνία για να έχουμε και πιο ασφαλή δείγματα γραφής των ομάδων, ώστε τότε να μπορούμε να μιλήσουμε με σχετική σιγουριά για τα φαβορί για την κατάκτηση του πολυπόθυτου τίτλου.

Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου