Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αλάν(ι) για... φίλημα‏

     Στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο υπάρχει και ευδοκιμεί η οργάνωση << Δεν πληρώνω. Δεν πληρώνω. >> που αντιτίθεται στην πληρωμή των διοδίων. Στην Ισπανία υπάρχει κάτι αντίστοιχο, αυτή τη φορά όμως για τη Μπαρτσελόνα. Παρόλ' αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης, όσο κι αν προσπάθησε, δεν άντεξε και στο τέλος αναγκάστηκε (για ακόμα μία φορά) να... πληρώσει τη λυπητερή.
     Το παιχνίδι είχε για 32 λεπτά χαρακτήρα ντέρμπι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται διαρκώς κοντά στο σκορ και τις δύο άμυνες να αποδεικνύονται δυσεπίλυτο πρόβλημα για Μεσσίνα και Πασκουάλ. Παρόλ' αυτά η Μπαρτσελόνα έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τον Άλαν Άντερσον κατάφερε να κατακτήσει το Copa del Rey.
     Τόσο η Ρεάλ όσο και η Μπάρτσα ξεκίνησαν νευρικά το ματς, με την πρώτη να παίρνει κυρίως σκορ από Τάκερ και Σουάρεθ, ενώ για τους μπλαουγκράνα ο Άλαν Άντερσον αποτελούσε τη μοναδική επιθετική απειλή. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ξεκίνησε (και εν τέλει τελείωσε) νωχελικός καθώς δεν βρέθηκε στην ημέρα σκοράροντας όλους κι όλους 7 πόντους και 2/9 σουτ. Σε αυτό το γεγονός καταλυτικό ρόλο έπαιξε βέβαια και η άμυνα για όσκαρ που έπαιξε πάνω του ο Πριχιόνι, ο οποίος έδειξε να έχει περάσει χειροπέδες στον ''Λα Μπόμπα''.
     Στη συνέχεια η Ρεάλ φόρτωσε παιχνίδι στο low post καθώς επέμενε να ποστάρει τους Σουάρεθ και Τόμιτς φθείροντας έτσι τους αντίπαλους με πολλά φάουλ. Ταυτόχρονα, ο Ναβάρο εξακολουθούσε να είναι αρνητικός κάνοντας και λάθη, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 30-30.
     Στο δεύτερο μέρος, ο Άλαν Άντερσον συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με την κατάλληλη βοήθεια από τον Λόρμπεκ, ο οποίος ευστόχησε σε δύο τρίποντα, κατάφερε να κτίσει μια διαφορά 6-7 πόντων την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου. Από κοντά και ο Σάδα ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη μέτρια βραδιά του Ρούμπιο πήρε περισσότερο χρόνο συμμετοχής (27 λεπτά) τελειώνοντας το ματς με 7 πόντους, 6 ασσίστ και ισάριθμα ριμπάουντ. Από την πλευρά της Ρεάλ οι Σουάρεθ και Τάκερ έμειναν από δυνάμειςμε αποτέλεσμα ο Τόμιτς να αποτελεί τη μοναδική επιθετική απειλή για την άμυνα της Μπαρτσελόνα.

     Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι μπλαουγκράνα ανέβασαν ρυθμό και ευστοχώντας σε 2 συνεχόμενα τρίποντα ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς. Ο Φίσερ έκανε ό,τι μπορούσε στην άμυνα μοιράζοντας τάπες, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης όντας νωχελική στην επίθεση, και με τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ να είναι ο μόνος παίκτης της βασίλισσας που σκόραρε, έχασε δικαιολογημένα τον αγώνα.
     Η Μπαρτσελόνα απέδειξε πως δύσκολα κάποια ομάδα μπορεί να την κερδίσει καθώς παρά την πολύ κακή έως αρνητική εμφάνιση του Ναβάρο βρήκε τον τρόπο να κερδίσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς και έδειξε πως έπεται... συνέχεια.


Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου