Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Djoko Express!

Μάλλον ο Φέντερερ ήταν το μεγάλο φαβορί στον τελικό του πρωταθλήματος ATP του Dubai λόγω των μέτριων εμφανίσεων του Τζόκοβιτς μέχρι τότε στο τουρνουά, ακόμη κι αν η μεταξύ τους αναμέτρηση στο Αυστραλιανό Open κερδίθηκε "καθαρά" απ' τον Σέρβο. Αν και ο ίδιος βέβαια δεν είχε ανεβάσει ιδιαίτερα την απόδοση του στην πορεία προς τον τελικό, είχε δείξει σταθερότητα και είχε κάνει για άλλη μια φορα το πλήθος να ζητωκραυγάζει με μερικές εξαιρετικές μπαλιές. Όμως το Fed Express δεν έφτασε ποτέ στο γήπεδο...
Απ' την αρχή του παιχνιδιού ο Τζόκοβιτς πήρε τα ηνεία του αγώνα κάνοντας μπρέικ στο σερβίς του Φέντερερ και κατέληξε σ' ένα σχετικά έυκολο 6-3 στο πρώτο σετ παίζοντας αλάνθαστα και επιθετικά, τη στιγμή που ο Φέντερερ απλώς ακολουθούσε τον ρυθμό του αντιπάλου του, ανήμπορος να γυρίσει το momentum. Ο Τζόκοβιτς δεν έδωσε κανένα break point στον Ελβετό και κυριάρχησε σ' αυτό το διάστημα.
Με την αρχή του 2ου σετ ο Φέντερερ μπήκε δυνατά, έκανε από νωρίς το δικό του μπρέικ και βρέθηκε μπροστα με 3-1 games. Λογικό καθώς όλοι περίμεναν την αντίδραση του κορυφαίου τενίστα που δεν θα άφηνε τόσο εύκολα το τρόπαιο να του ξεφύγει. Υπολόγισαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς ο Σέρβος με αντεπίθεση διαρκείας έκανε 5-0(!) σερί (2 μπρέικ στον Φέντερερ!) και πήρε το πρωτάθλημα του Dubai! Σημαντικό ρόλο έπαιξε το, πολύ κακό σήμερα, backhand του RF. Ο Τζόκοβιτς το σημάδευε διαρκώς και περίμενε το αβίαστο λάθος του Ελβετού που δεν αργούσε να 'ρθει. Άξιο αναφοράς ότι το μπαλάκι ουκ ολίγες φορές κατέληξε πολλά μέτρα άουτ ή ακόμα και στις κερκίδες του γηπέδου μετά απ' τα ρεβέρ του Φέντερερ.
Ο Νόβακ απόλυτα συγκεντρώμενος!

Ο τελικός ολοκληρώθηκε σε 1:13h με 2-0 σετ (3-6,3-6) και σίγουρα δεν θύμισε σε τίποτα την απίστευτη αναμέτρηση των δύο παικτών στον τελικό του US Open. Ο Τζόκοβιτς, έχοντας αρχίσει καταπληκτικά τη χρονιά κερδίζοντας το Αυστραλιανό Open, κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο στο Dubai και το πανηγύρισε έξαλλα. Βέβαια, αυτή ήταν η αρχή της σεζόν και είναι πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν ο Φέντερερ βγαίνει εκτός παιχνιδιού και εκτός διεκδίκησης τροπαίων. Τα Gran Slam είναι εντελώς διαφορετική περίπτωση και σίγουρα δεν γίνεται να ξεγράφεις τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών. Έτσι κι αλλιώς υπάρχει καιρός μέχρι το επόμενο και οι διεκδικητές θα ΄χουν φροντίσει να 'ναι στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Πάντως κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι σήμερα ο Τζόκοβιτς ήταν... Djoko Express!

ΥΓ: Ο Harry Redknapp Βρισκόταν στις κερκίδες... Η Tottenham δεν έχει κάτι υποχρεώσεις σε Premier και Champions League?

RG

1 σχόλιο: