Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Chelsea - Everton 1-1 (3-4 pen)

Ο μόνιμα απεσταλμένος του Φιλέτου στο Λονδίνο, MC, βρέθηκε στο Stamford Bridge και παρακολούθησε το match μεταξύ της Chelsea και της Everton για τον τέταρτο γύρο του FA Cup!


Αν και οι Λονδρέζοι παρουσιάστηκαν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού τελικά αποχώρησαν έχοντας αποκλείστεί από τη διοργάνωση.




Πολύ δυνατό παιχνίδι
και από τις δύο πλευρές.
Στο 90λεπτο η Chelsea έπαιζε ασύνδετα με τα δύο της μπακ, A. Cole και Ferreira, ανύπαρκτα επιθετικά, τον Ramires εξαφανισμένο και τους Kalou και Malouda ελαφρώς αδιάφορους. Για ακόμη ένα παιχνίδι αν και δραστήριος ο Drogba συνέχισε το αρνητικό σερί στις εμφανίσεις του.






Για τα "ζαχαρωτά" εξαιρετικοί αποδείχθηκαν οι Mikel Arteta, Leighton Baines και Marouane Fellaini οργανώνοντας την άμυνα και επίθεση της ομάδας τους. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Tim Howard κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του. Με τη λήξη της κανονικής διάρκειας, η Chelsea είχε παρουσιάσει αρκετές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Παρόλα αυτά, αν και η Everton δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία φάνηκε πως έπαιζε πιο οργανωμένα και συντονισμένα. Ίσως σε κάποιες φάσεις η ομάδα του Ancelotti στάθηκε ατύχη. Η αδυναμία της όμως να αναπτυχθεί και να μας θυμίσει την Chelsea του παρελθόντος δεν δικαιολογείται.






Το σκορ άνοιξε στο 104' ο Frankie και καθώς πλησίαζε η λήξη της παράτασης η Chelsea βρισκόταν όλο και πιο κοντά στη πρόκριση. Ένα λεπτό πριν τη λήξη όμως, στο 119', ο Leighton Baines με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Cech και έστειλε τις ομάδες στη διαδικασία των πέναλτυ!



O Leighton Baines εκτελεί το φάουλ και... την Chelsea!


Και αφού η Chelsea βρισκόταν 2-0 μπροστά στα πέναλτυ κατάφερε να χάσει την πρόκριση (3-4 στα πέναλτυ) με τους Anelka και Ashley Cole να αστοχούν!!!


* Το παιχνίδι παρακολούθησε ο Fabio Capello ο οποίος έφτασε με οδηγό στο γήπεδο και συνοδεύτικε από έναν υπάλληλο security(!) ως τη θύρα των επισήμων!


O Fabio δεν χάρισε στον απεσταλμένο μας ένα χαμόγελο...


* Οπαδοί της Everton κάλυψαν σχεδόν το ένα έβδομο του γηπέδου, δηλαδή περίπου 6000 φίλαθλοι της ομάδας βρέθηκαν ανάμεσα στους υπόλοιπους 35000 Λονδρέζους. Αναρωτιέμαι, λαμβάνοντας ως παράδειγμα το ΟΑΚΑ, πώς γίνεται να μην χωράνε όχι 6000 αλλά έστω 2000 φίλαθλοι της αντίπαλης ομάδας στο γήπεδο όταν η οικοδεσπότες συνήθως δεν ξεπερνούν τους 45000! Και όσες φόρες στο παρελθόν κάτι τέτοιο έχει συμβεί, κατά τη λήξη του αγώνα η αστυνομία έχει ζητήσει την παραμονή των φιλοξενούμενων για να αποχωρήσουν με ασφάλεια. Σήμερα, έξω από το Stamford οπαδοί της Everton αποχώρησαν αμέσως μετά τη λήξη και αναμείχθηκαν με τον κόσμο φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ομάδας τους. Ούτε ένας οπαδός της Chelsea αντεπέδωσε ή δημιούργησε φασαρία. Γιατί να είμαστε τόσο πίσω ως χώρα και ως πολιτισμός? Δεν πιστεύω πως πρόκειται ποτέ Παναθηναϊκοί και Ολυμπιακοί να περπατήσουν μαζί στον ίδιο δρόμο, όπως έγινε τις προάλλες με τους οπαδούς της Chelsea και της Liverpool, αλλά πρέπει ο Έλληνας φίλαθλος να πολεμήσει τον ίδιο του τον εαυτό και τα ελαττώματα του για να γίνει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα λίγο πιο απολαυστικό!...χωρίς να απαιτείται ο εκφοβισμός της αστυνομίας μέσω του γκλομπ και του καπνογόνου!




As usual, many thanks to L. and P.!


MC





2 σχόλια:

  1. Really enjoyed my Saturday afternnoon !...watching real soccer among civilised people...Meta eida tin Man U na kerdizei dyskola erasitexniki omada kai simera i Arsenal na fernei isopalia me tin Leighton,,,,den thymamai!

    Have a great week !

    JD

    PS: kapou se mia xora "kafron" egine enas agonas me prasinous kai kokkinous me ligo diafortiko telos apo oti sto Stamford Bridge....fnatastite na eixe i Agglia ton Ilio kai tis paralies mas!.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μοναδικη ελπιδα για την Chelsea πλεον ειναι το Champions League,να δουμε τι θα κανει με την Κοπεγχαγη....
    Οσον αφορα τα σχολια του MC για τα Ελληνικα γηπεδα,αστο καλυτερα....εις τον καιρον....
    Αν θρηνησουμε θυματα,μονο τοτε οι αρμοδιοι
    ισως ενδιαφερθουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή