Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Πότε θα κάνει ξαστεριά...οεο?

 Ας είναι καλά η κυρία Christine Lagarde που συμφώνησε να πάρουμε τη “δόση” μας. Ε και λοιπόν? Όλα καλά από εδώ και μπρος? Τίποτα, μα τίποτα δε θα αλλάξει όσο συνεχίζουμε να βλέπουμε δράκους και μάγισσες να είναι έτοιμοι να μας κατασπαράξουν. Με εισόδημα 1000 ευρώ και έξοδα 1200, όσα δάνεια και να πάρεις αν δεν μειώσεις έξοδα σου μοιραία προχωράς προς το γκρεμό! Αυτό λοιπόν είδαν οι πρασινομπλέ πολιτικοί μας και σκέφτηκαν: “Ας ανεβάσουμε τους φόρους (άμεσους και έμμεσους) και ας κόψουμε μισθούς από όλες τις συντάξεις.” Ναι, από όλες τις συντάξεις, ακόμα και των 500 ευρώ τον μήνα κόβουν, με την αύξηση του ΦΠΑ!

   Το αποτέλεσμα ήταν απολύτως προβλεπόμενο: μείωση της κατανάλωσης, κλείσιμο επιχειρήσεων και αύξηση ανεργίας που φέρνει μειωμένα έσοδα. Από την άλλη πλευρά, τα εξόδα μειώνονται με το σταγονόμετρο. “Ε, βέβαια, πώς θα θίξουμε τα κεκτημένα του λαού?” Μια μικρή γεύση πήραμε από τους συνδικαλιστές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΟΣΕ, ή από κάθε άλλη συντεχνία που φαίνεται να μην μπορεί/θέλει να ξεβολευτεί.
   Βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους πολύ κοντά στην απελπισία...(“Αχ, λυπούμαστε” λένε οι του συστήματος). 'Οταν όμως συζητιέται να κλείσουν ΟΛΟΙ οι άχρηστοι οργανισμοί-υπηρεσίες με αποτέλεσμα να βγάλουμε πρωτογενές πλεόνασμα μέσα σε ένα (ναι, σε ένα!) χρόνο, τότε όλοι πέφτουν με βαθυστόχαστες αναλύσεις του τύπου: “Και τι θα κάνουν οι άνθρωποι που θα απολυθούν? Δε θα πεινάσουν?”. Α!, ξέχασα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι σαν τους “άλλους” που ήδη ζουν στην εξαθλίωση, άλλα είναι οι “δικοί” μας. Άρα, δεν είναι σωστό να κόψουμε μισθούς και τα παντός είδους επιδόματα (όπως θέρμανσης, πτυχίου, ξένων γλωσσών, υπολογιστή, ονομαστικής εορτής, κολατσιού, προθέρμανσης κινητήρα αυτοκινήτου και άλλα που πολύ γέλιο και θυμό φέρνουν). Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν πάλι θα είναι σε καλύτερη θέση από τον άνεργο (κορόιδο) του ιδιωτικού τομέα αφού θα λαμβάνουν για μια τριετία/πενταετία το 60-70% του καθαρού μισθού τους. Του μισθού είπαμε!, χωρίς τα επιδοματάκια – μη μπερδεύεστε! Εκτός αυτών πρέπει να μειωθούν οι λαμογιές και τα περιττά έξοδα των πρασινομπλέ στρατών! Να μειωθούν λέμε, δεν περιμένουμε να κοπούν οι “καλές συνήθειες και παραδόσεις” τόσων ετών άμεσα!

Αν θυμάστε, οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που είχε προτείνει ο καθηγητής κ.Σπράος τη δεκαετία του '90 (τον οποίο πήραν με τις πέτρες οι ίδιοι του ΠΑΣΟΚ) ήταν κατά πολύ καλύτερες για τον εργαζόμενο από αυτές που έγιναν πέρυσι στο ασφαλιστικό και από αυτές που έρχονται οσονούπω...

Κλείνοντας, εφόσον δεν περικοπούν έξοδα του κρατικού μηχανισμού “χθες”, σε ένα-δύο χρόνια το πολύ θα γίνουν περικοπές και ανατροπές στα εργασιακά που θα πλήξουν πολύ περισσότερο όλους μας.
 
The game is over!...And time is running out, όπως λένε και οι κουτόφραγκοι ξένοι φίλοι μας.
JD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου