Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Αγαπούλα; I'm sorry!!!


Αγαπούλα!...Αγορίνα μου!...ή όπως αλλιώς θέλεις να σε λέω το ματς αυτό ούτε εγώ δεν μπορώ να το στήσω!
Σιγά-σιγά, αργά και επώδυνα φτάνουμε στην πλήρη σήψη της κοινωνίας μας, και βλέπω αυτό πολύ δύσκολα να αντιστρέφεται. Πριν ασχοληθούμε όμως με την πολιτική ηγεσία μας καλό θα ήταν να κοιτάξουμε λίγο μέσα μας, τον εαυτό μας, τη δουλεία μας, το σπίτι μας....παντού.
Σήμερα όλοι κατηγορούν την ΕΛ.ΑΣ για τα χημικά κλπ. Ας δουν κανένα βίντεο με τους Γερμανούς, Ισπανούς αλλά και Τούρκους μπάτσους. Και τότε θα πείτε τι “αρνάκια” είναι οι δικοί μας! Το μόνο που μπορούμε να τους χρεώσουμε είναι ότι δεν έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν αυτά τα “ανθρωποειδή” που καίνε τις περιουσίες του λαού και τους εμποδίζουν να πάνε στις δουλειές τους αλλά και να δουλέψουν.
Το Δεκέμβριο 2008 τα κάψανε, ο “λαός” κατά Τσίπρα και Αλέκα (το ΠΑΜΕ δηλαδή) κατάφερε πέρυσι να πηδήξει στην κυριολεξία το πιο προσοδοφόρο κομμάτι του τουρισμού μας (την κρουαζιέρα μας)! Φέτος κάτι άλλο θα σκεφτούν.  Αυτή είναι η δημοκρατία και το καπιταλιστικό καθεστώς που έχουμε: το 10-12% των Ελλήνων να “αποφασίζει” για το υπόλοιπο 90%.
Ας πάμε τώρα στους πολιτικούς μας (δηλαδή ΕΜΑΣ):
ΚΚΕ: no comment, τους διέλυσε ο Ανδρέας την δεκαετία του ‘80.
ΣΥΡΙΖΑ: το κόμμα που δεν ξέρει που...βρίσκεται! ο λαός γι' αυτούς είναι το 3-5%.
ΛΑΟΣ: ξεκίνησε ως ακροδεξιό κόμμα και έρχεται σιγά-σιγά όλο και πιο αριστερά...παίρνει διαμερίσματα στην πολυκατοικία!
ΝΔ: Είναι φανερό γιατί τα τελευταία 30 χρόνια κυβέρνησε σκάρτα 7. Τώρα έκαναν και το μοιραίο λάθος και έχουν αρχηγό εναν άνθρωπο που θα βάλει σε περιπέτειες την Ελλάδα για δεύτερη φορά! Είναι απίστευτο, οι τύποι που πήγαν το έλλειμα από τα 160δις στα 320δις σε 5(!) χρόνια προσπαθούν τώρα να πείσουν εμάς και τους "κουτόφραγκους" ότι έχουν λύση στα σκατά που οι ίδιοι μας έβαλαν...έλεος, no more!
ΠΑΣΟΚ: Ο “μεγάλος” Ανδρέας εφήρμοσε άριστα το “medium voter’s theory” που σπούδασε στα ξένα. Ήρθε στην Ελλάδα και διέλυσε τα πάντα: Αριστερά, Δεξιά, βιομηχανία, ιδιωτική πρωτοβουλία. Δημιούργησε ένα στρατό από “πεινασμένους” που τελικά γίνανε μαλθακοί και αλαζόνες και απομύζησαν όλους τους υπόλοιπους που ήταν εκτός “συμμορίας”. Τώρα λοιπόν στην κρίση, προτίμησαν να διαλύσουν τους “εκτός συμμορίας” αντί να βάλουν άγριο χέρι στο “στρατό” που έχουν δημιουργήσει: “Μα πώς θα βγάλουμε στο δρόμο 200,000 αργόσχολους δημοσίους υπαλλήλους (που εμείς διορίσαμε)? Ας πάμε στο συνταξιούχο των 800-1000 ευρώ που είναι εύκολο να αρμέξουμε.” Αυτό δεν θέλει μόνο αλλαζονεία αλλά και θράσος! No more και σεις!

Τι μας μένουν λοιπόν: Μπακογιάννη και Κουβέλης. Θα πείτε δεν είναι δυνατόν, είναι “λίγοι”. Κι όμως αν το σκεφτείτε η επόμενη κυβέρνηση στις εκλογές που θα γίνουν μέσα στο 2011 πρέπει να είναι πολυκομματική. Τέρμα οι μύθοι που μας τάιζαν τόσα χρόνια ότι στην Ελλάδα θα έχουμε ακυβερνησία και προβλήματα αν δε βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση από ένα κόμμα.
Αυτά τα ολίγα... προς το παρόν.
ΥΓ1: Ε ρε βρεγμένη βίτσα “Θατσερική” που έρχεται!
ΥΓ2: Ο “γραφικός” Στ. Μάνος από το ‘91 έλεγε πράγματα και γελούσαμε, τώρα τα ξαναλέει και γελάμε λιγότερο... Θυμηθείτε σε κάνα δύο χρόνια, δε θα γελάμε καθόλου!
JD

2 σχόλια:

  1. Πολυ ενδιαφερον το αρθρο του JD.
    Εχω την αισθηση οτι στην Ελλαδα
    ταιριαζει ενα πολυ περιεργο πολιτευμα,
    το οποιο δεν υπαρχει πουθενα στον κοσμο.
    Σκεφτομαι,για σκεφτειτε και σεις λιγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katapliktiko ar8ro me poli kali analisi tis ellinikis (politikis) pragmatikotitas!
    par' ola auta pisteuw oti k i dora einai dokimasmeni lisi an skeftume poios einai o pateras tis k genikotera poios apofasizei s auti tn oikogeneia.....
    o apofoitos tu harvard stefanos manos ekdiwx8ike apo tn nea dimokratia gti oses fores tu anate8ike to xartofilakeio kapoiou ipourgeiou paramerise mikropolitika simferoda kataskeuastwn k diaforwn allwn k skeftike mono to kalo tis patridas...etsi k twra leei tn ali8eia peri oikonomias alla ligoi twn akoune....afu tetoia atoma dn mporun na sta8un stn politiki skini tis xwras....
    ama o JD einai to proswpo pu fadazomai ena megalo bravo gia auto to ar8ro!
    ri.kou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή