Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Φουλ της πρόκρισης!!!

Τα τελευταία χρόνια όλες οι ελληνικές ομάδες μεταμορφώνονται στην Ευρώπη, το ενδιαφέρον των παικτών για νίκη και διάκριση είναι πολύ μεγαλύτερο και αυτό φέρνει καλά αποτελέσματα και καλύτερες πορείες σε σχέση με το παρελθόν. Κάτι τέτοιο φάνηκε και αυτή την εβδομάδα καθώς και Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ και Βόλος απέσπασαν θετικά αποτελέσματα εν όψει των επαναληπτικών αγώνων στην Ελλάδα.
Αρχίζοντας με τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αναφέρομαι πρώτα στον Παναθηναϊκό. Για κάποιο λόγο αποφάσισα να δω το ματς. Παρά την πίκρα απ' την οικονομική κατάσταση της ομάδας, τις κακές επιδόσεις της στα φιλικά που προηγήθηκαν καθώς και απ' το γενικότερο κλίμα απογοήτευσης με τα στημένα, ακολουθώ μάλλον το ρητό που υπάρχει μέσα σε κάθε βάζελο: "την Ευρώπη να την αγαπάς γιατί σ' αγαπάει κι αυτή"! Σιγά μην χάσεις το δρόμο προς τους ομίλους, σιγά μην και δεν πεις ότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, σιγά μην αφήσεις στον γαύρο δώρο 10 εκατομμύρια ευρώπουλα!

Πανηγυρισμοί στον γκολ του Λέτο (0-1)
Η ομάδα, προς μεγάλη έκπληξη όσων παρακολουθούσαν την πορεία της απ' τις φυλλάδες (όλοι), έπαιξε αρκετά καλύτερα του αναμενόμενου και δεν κυνήγησε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα απ' την Οντένσε που είχε γίνει πλέον φαβορί λόγω ετοιμότητας και... Κοπεγχάγης. Ούτε βέβαια ήταν Panathinaikos... Έπαιξε όσο χρειαζόταν, πέταξε στο φινάλε -καλώς ή κακώς θα φανεί- το "διπλό", έχει όμως στα χέρια του την πρόκριση και έδειξε ότι η Οντένσε δεν είναι φόβητρο! Στο ματς φάνηκε ότι ο Μπουμσόνγκ δεν θα 'πρεπε να πωλείται, ότι ο ΠΑΟ πρέπει κάποτε να πάρει ένα αριστερό μπακ που να πετυχαίνει βαρέλι στα 2 μέτρα, ότι ο Νίνης δεν τρέχει που να καίγεται ο κ***ς του, ότι ο Κατσουράνης χωρίς να τρέχει φτιάχνει την ομάδα, ότι ο Λέτο ήταν καλαμιά στον κάμπο, ότι ο Τσότσε και ανέτοιμος δεν μπορεί να είναι χειρότερος απ' τον Πετρόπουλο, ότι ο Σιμάο χωρίς τον Ζιλμπέρτο δίπλα εκτίθεται ποδοσφαιρικά αλλά και ότι ο Παναθηναϊκός φέτος θα προσπαθήσει να γίνει σύνολο και να παλέψει σαν ομάδα κι όχι σαν... Σισέ!

Ο Βιεϊρίνια έχει ανοίξει το σκορ για τον ΠΑΟΚ (0-1)
Στο Γιουρόπα τώρα, και τον ΠΑΟΚ λίγο πολύ τον είχαν πεθάνει... Να πάρει θετικό αποτέλεσμα, πρόκριση στην Τούμπα κλπ. Ο Βιεϊρίνια πάντως έλεγε: "ΠΑΟΚ είσαι". Παντού το διαβάζαμε, χθες βράδυ το εμπεδώσαμε. Ο τύπος δεν είναι για Ελλάδα, ξέρει πολύ μπάλα για μας! Και σύμφωνα με τα ΜΜΕ έχει χιλιοπουληθεί από δω κι από κει, αλλά ακόμα για τον ΠΑΟΚ σκοράρει... Προσωπικά περίμενα "διπλό" απ' τον ΠΑΟΚ και πρόκριση από χθες. Έτσι κι έγινε. Ο ΠΑΟΚ φέτος θα 'ναι πολύ ανταγωνιστική ομάδα, έχει σοβαρό προπονητή, δουλεύει σοβαρά, έχει βασικό κορμό από πέρσι με σωστές προσθήκες και θα παλέψει για κάποιον τίτλο με αξιώσεις, γιατί έχει πλάνο και κάθε χρόνο δείχνει την απετούμενη σοβαρότητα σε συνδυασμό με την δυνατή έδρα και την μοναδική κερκίδα. 0-2 και φέρτε του τον επόμενο, ματς στην Τούμπα ούτε καν χρειάζεται!
Για τον Βόλο τι να πεις; Με το Λουξεμβούργο έπαιζε. Αλλά απ' την άλλη είναι Βόλος... Μεγάλο σκορ το 0-3, σίγουρα δεν το περίμενε κανείς, η πρόκριση όμως φαινόταν απλή υπόθεση, κάπως θα ερχόταν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (δεν εννοώ του Μπέου, κομμένα αυτά). Βέβαια διάβαζα χθες ότι κι ο Βόλος λόγω της υπόθεσης του υποβιβασμού θα 'χε ηθικό μηδέν. Δεν συμφωνώ... Μετά από κάτι τέτοιο το μόνο που σου μένει είναι η Ευρώπη! Κι αν θες να φύγεις απ την ομάδα πρέπει να διακριθείς. Κι αν δεν θες να φύγεις τότε πρέπει να πετύχεις κάτι για τον εγωισμό σου, για τον κόσμο. Το 0-3 ήταν ο καλύτερος τρόπος αντίδρασης στην όλη κατάσταση. Περιμένω να δω πως θα είναι η συνέχεια για τον Ολυμπιακό Β. Θεωρώ πάντως αδύνατη την πρόκριση στους ομίλους, θα 'ναι ένας τεράστιος άθλος αν συμβεί!
Θρίαμβος 0-3 του Βόλου στο Λουξεμβούργο!!!

ΥΓ1: Μήπως θα 'πρεπε ο Άρης να έπαιζε χθες προκριματικά αντί για τον Βόλο;
ΥΓ2: Πραγματικά θέλει η Λέστερ τον Πλεσί;
ΥΓ3: Να μας δω αν ο ΠΑΟΚ πάρει Μποκάνι και Γιοβάνοβιτς...

RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου