Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Περονόσπορος... made in Greece

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πίστευαν πολύ στη Θεία Δίκη, σύμφωνα με την οποία αυτός που έσφαλε ή έπραττε ύβριν προς τους Θεούς έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών του. Κάτι παρόμοιο φαίνεται να έχει γίνει και στην περίπτωση της Εθνικής ομάδας, μόνο που δεν πρόκειται για ύβρι προς τους Θεούς, αλλά για την άρνηση κάποιων παικτών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εθνική ομάδα. 


Δύσκολο έργο για τον Ζούρο
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είχε αποσαφηνίσει από πέρυσι τον Σεπτέμβριο ότι αποχωρεί από την Εθνική και ο… ευσεβής πόθος της αναίρεσης αυτής της δήλωσης δεν υλοποιήθηκε.Αντίθετα, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ανακοίνωσε μία εβδομάδα πριν την πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής ομάδας ότι λόγω ενός σοβαρού προσωπικού προβλήματος δεν θα μπορέσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πρόβλημα είναι όντως σοβαρό και ικανό να του στερήσει τη συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, οπότε δεν πρόκειται να αναλωθούμε άλλο σε σχολιασμούς και θεωρίες για τον πραγματικό λόγο της αποχής του.

Έτσι, η Θεία Δίκη της Εθνικής ομάδας σήμαινε τον τραυματισμό δύο βασικών στελεχών της από αυτούς που θα συμμετείχαν στην προετοιμασία και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ταξίδευαν στη Λιθουανία.

Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο "Πέρπε"
Αρχικά, έφτασαν τα κακά μαντάτα από την Αμερική με τον τραυματισμό του που αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ ότι αρχικά εκτιμήθηκε. Και σα να μην έφτανε αυτό, ήρθε το σοβαρό πρόβλημα του Στράτου Περπέρογλου, ο οποίος ήταν τυχερός στην ατυχία του, αφού σύμφωνα με τη διάγνωση των γιατρών, το συγκεκριμένο πρόβλημα (θρόμβωση στη γάμπα) μπορούσε να κοστίσει ακόμα και τη ζωή του. Ευτυχώς, το πρόβλημα διεγνώσθη έγκαιρα και πλέον δεν τίθεται θέμα για την υγεία του παίκτη, αν και η συμμετοχή του στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας είναι αμφίβολη.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η επάνδρωση της τελικής δωδεκάδας με την οποία θα αγωνιστεί η Εθνική μας ομάδα στη Λιθουανία έγινε ακόμη πιο δύσκολη για τον Ηλία Ζούρο, ο οποίος καλείται να βγάλει... λαγούς απ το καπέλο.

Υ.Γ. Και μέσα σε όλα τραυματίστηκε σοβαρά και ο Λίνος Χρυσικόπουλος στο Ευρωμπάσκετ Νέων Ανδρών που διεξάγεται στο Μπιλμπάο με αποτέλεσμα να επιστρέψει εσπευσμένα στην Ελλάδα για να χειρουργηθεί.
Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου