Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Περήφανοι Έλληνες

Μετά τον Σπύρο Γιαννιώτη που διακρίθηκε στο κολύμπι ανοιχτής θαλάσσης παίρνωντας το χρυσό μετάλλιο στα 10.000 μέτρα και το ασημένιο στα 5.000, σήμερα η Ελλάδα είχε άλλη μια παγκόσμια επιτυχία. Η ελληνική γυναικεία ομάδα πόλο ειναι παγκόσμια πρωταθλήτρια καθώς ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια έφτασε στην κορυφή του κόσμου κατακτώντας το 14ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο!
Έπειτα απ' τις μεγάλες νίκες επί της χρυσής Ολυμπιονίκης Ολλανδίας και της Ιταλίας με 12-10 και 14-11 αντίστοιχα στις νοκ-άουτ φάσεις, η Ελλάδα νίκησε 9-8 την Κίνα, μέσα στην Σανγκάη(!), σ' έναν συναρπαστικό τελικό που κράτησε την αγωνία όλων ζωντανή ως την τελευταία επίθεση των Κινέζων που στο φινάλε κόντεψαν να γυρίσουν το ματς απ' το 9-6 και να στείλουν το ματς στην παράταση. Με τη λήξη του αγώνα οι Ελληνίδες γοργόνες ξέσπασαν σε έξαλλους πανηγυρισμούς μαζί με τον προπονητή τους. Έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά την παγκόσμια κορυφή και χαρίζουν στιγμές περηφάνειας στη χώρα μας. Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-4, 6-8, 8-9

Οι 13 παίκτριες που αποτελούν την ομάδα δεν μπορούσαν να κρύψουν -και γιατί άλλωστε- τον ενθουσιασμό τους μετά απ' το μοναδικό αυτό κατόρθωμα! Σίγουρα θα χρειαστούν μερικές ώρες μέχρι να αντιληφθούν τα κορίτσια τι ακριβώς κατάφεραν σήμερα. Πάντως δικαιώθηκαν για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έκαναν σ' όλο το τουρνουά αλλά και γενικότερα η προετοιμασία τους που τις έφερε στην κορυφή! Οι πανηγυρισμοί τους κατά την απονομή ήταν η επιβράβευση για την σκληρή δουλειά και ο ύμνος της Ελλάδας σε συνδυασμό με τo χρυσό στα χέρια των Ελληνίδων, αποτελούσε μια μοναδική εικόνα που δεν έχουμε ξαναδει!
Μέχρι τώρα μεγαλύτερη διάκριση σε ομαδικό εθνικό επίπεδο παγκοσμίως ήταν αυτή της ελληνικής ομάδας μπάσκετ στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας το 2006.
Σε δύο χρόνια πάλι θα κληθούν οι γοργόνες μας να υπερασπιστούν τον τίτλο τους στη Βαρκελώνη, ενώ επίσης έχουν μπροστά τους τα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

ΥΓ: Μας πηγαίνει η Ασία σε εθνικό επίπεδο...

RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου