Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το καλοκαίρι των μεγάλων ευκαιριών!

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα στην Εθνική μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη και την απουσία του -βελτιωμένου- Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τράβηξαν προς το Καρπενήσι τόσο ο Πατ Καλάθης όσο και ο Κώστας Χαραλαμπίδης, ο οποίος γίνεται ρούκι στην εθνική σε ηλικία 35 ετών (!), δύο ακόμα καινούργια πρόσωπα στις τάξεις της Εθνικής ομάδας.

Με βάση τις εξελίξεις αυτό το καλοκαίρι είναι η μεγάλη ευκαιρία για τους πιτσιρικάδες (μαζί και ο 26άρης Πατ Καλάθης) να μυηθούν για τα καλά στα μονοπάτια της Εθνικής ομάδας και να αναδειχθούν. Πέρυσι το καλοκαίρι τόνιζα πως πλέον με βάση την "γήρανση" της παλιάς φρουράς της Εθνικής, είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη χρυσή γενιά του 1989 και του 1990 να μπει στα κόλπα. 


Μπορεί αυτή η ευκαιρία να μην ήρθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ελέω του τραυματισμού του Σπανούλη, της εθελούσιας αποχώρησης του Διαμαντίδη και της αδυναμίας συμμετοχής του Μαυροκεφαλίδη, αλλά είναι μεγάλη για να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη και να την απωλέσουν. Γιατί οι μεγάλες στιγμές γεννιούνται από μεγάλες ευκαιρίες! 

Χαρακτηριστικά στο άρθρο με τίτλο "Re-Start", που δημοσιεύτηκε στο Φιλέτο στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 ανέφερα: "Συνοψίζοντας, η Ελλάδα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο βωμό της δημιουργίας μιας καινούργιας ομάδας που θα στηρίζεται στους αστέρες του αύριο θα πρέπει να κατεβαίνει στα τουρνουά με λιγότερες αξιώσεις για μετάλλιο, τουλάχιστον για 1-2 χρόνια."
Έφτασε, λοιπόν, η στιγμή να αντιληφθούν άπαντες πως είναι προτιμότερο να "χάσουμε" τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου προκειμένου να έχουμε δημιουργήσει την ομάδα του μέλλοντος που θα στηρίζεται σε παίκτες όπως ο Μάντζαρης, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ο Παππάς, ο Χρυσικόπουλος, ο Νικ Καλάθης, ο Πατ Καλάθης και ο Μπράμος. 
Όλα είναι θέμα αποφασιστικότητας και απουσίας βραχυπρόθεσμου όφελους. Όλα είναι θέμα πλάνου και προγράμματος.

Ο Θεωρητικός 


2 σχόλια:

  1. συμφωνώ ότι σιγά-σιγά πρέπει να μπούμε στη νέα εποχή, όμως είναι γεγονός ότι η μετάβαση αυτή θα γινόταν πολύ πιο ομαλά και με ελπίδες για διάκριση στη Λιθουανία αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι τραυματισμοί... Τα νέα παιδιά θα βρουν την θέση τους στην Εθνική, όμως η ποιότητα και η εμπειρία των παλιών πρέπει να είναι μέρος μιας ομάδας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή δεν γνωρίζω τα μπασκετικά θα συμφωνήσω με τον Ανώνυμα παραπάνω με το δικό μου τρόπο:

    Καλός ο Κοντοές, ο Εγγλέζου, ο Μανωλάς, ο Χέλγκασον αλλά χωρίς Δέλλα - Λύμπε εν πας πουθενά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή