Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Σοκ και Δέος από... το PokerGame!

Άρθρο Αναγνώστη

Αφού είδαμε τα stress test των Ευρωπαϊκών τραπεζών όλοι οι παίκτες του τραπεζιού προετοιμάζονται για τα επόμενα χτυπήματα. Είναι έυκολο παιχνίδι γι' αυτούς καθώς οι υπόλοιποι παίκτες είναι... ερασιτέχνες.

Ξεκινήσαμε με spread 130-150 μονάδες και σορτάραμε, οι οίκοι αν(τ)οχής με υπερβάλοντα ζήλο και λογική μας βοηθούν (!) να ανέβουν τα spread στα 350-500 και συνεχίζουμε να σορτάρουμε. Σορτάρουμε Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλια... ό,τι βρούμε μπροστά μας! Και στα spread φτάνουν στα 1000-1200 και συνεχίζουμε. Όποια απόφαση και αν πάρουν στην Ευρώπη έχουμε έτοιμη την απάντηση: “Bad news, short, short, short μέχρι τελικής πτώσεως!”

Ας δούμε όμως κάποιες λεπτομέρειες για τους οίκους αν(τ)οχής: Μας λένε ότι υπηρετούν τον επενδυτικό κόσμο με χιλιάδες funds κλπ κλπ. Αν δούμε όμως προσεκτικά το 80-90% του revenue τους το παίρνουν από πέντε-δέκα μαγαζιά. Επειδή την Enron πολλοί την ξέχασαν (τους...διέφυγε να την υποβαθμίσουν!) πρόσφατα τους κυνηγάνε SEC, ο εισαγγελέας Cuomo, και άλλοι. Οι κατηγορίες είναι ότι σε συννενόηση με τα πέντε-δέκα μαγαζιά είχαν όλα τα subprime mortgages rated AAA για να μπορούν τα “professional παιδία” να πουλάνε τα σκουπίδια τους στους ανήξερους (?) επενδυτές. Και με όλη τη δουλεία και τις υπερωρίες, όλοι, μα όλοι οι οίκοι αν(τ)οχής ξέχασαν, δεν πρόλαβαν να υποβαθμίσουν τη Lehman μόλις μερικές μέρες πριν την κατάρρευση. Τυχαίο? Μπορεί καλέ! Τώρα λοιπόν διαθέτουν και μαντικές ικανότητες αφού μια-δυο μέρες πριν από κάθε απόφαση των Ευρωπαίων “φτου και βγαίνω” με μια υποβάθμιση για την Ελλάδα. Καλά, και η Ελλάδα είναι εύκολος στόχος γιατί είναι μια σοσιαλιστική, κομμουνιστική, σοβιετική, φιλελεύθερη, καπιταλιστική Δημοκρατία...ένα μπου**έλο όπως είπε έκριτος προπονητής.

Αλλά να βάζεις σε junk την Ιρλανδία θέλει πολύ θράσος! Αλλά είπαμε, οι τύποι είναι “επαγγελματίες” στο είδος τους.
Κλείνοντας, να σας περιγράψω και ένα όνειρο που είδα: Ένα πρωινό (σε ένα μήνα, ένα-δυο χρόνια) ξυπνήσαμε με όλες τις τράπεζεις μας στο +30% χωρίς bid. Τα μόνα παιδιά που σώθηκαν ήταν αυτά που τα παράθυρα των γραφείων τους στο Λονδίνο, Νέα Υόρκη και Αθήνα δεν άνοιγαν! Οι υπόλοιποι πήδηξαν στο κενό...

ΥΓ: Σήμερα η “συμπαθής” συντεχνία των ταξιτζήδων στα πλαίσια της “δημοκτρατικής” κινητοποίησης τους αποφάσισαν να κλείσουν λιμάνια και την είσοδο του Ελ. Βενιζέλου. Να ξέρετε ότι αυτοί οι άθλιοι που η “δημοκτρατία μας” αφήνει να παίρνουν διπλές μισθώσεις, να παίρνουν κούρσα όταν τους βολεύει η διαδρομή, να κλέβουν τους τουρίστες και όχι μόνο, και πολλά άλλα, μας βάζουν στις πρώτες θέσεις των χειρότερων υπηρεσιών ταξί στην Ευρώπη! Κρίμα που ΔΕΝ έχουμε δημοκρατία που σέβεται τους πολίτες της. Γιατί αν είχαμε θα υπήρχε εισαγγελέας που θα έπαιρνε από αυτή την άθλια συντεχνία όλες τις άδειες και τα αυτοκίνητα από αυτούς που δεν αφήνουν τον κόσμο να πάει στις δουλείες του ή τις διακοπές του...
JD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου