Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Θεός φυλάξει!

Το πλάνο πρόκρισης του Παναθηναϊκού προχθές άλλαξε. Η ήττα απ'την Κοπεγχάγη έφερε τα πάνω-κάτω στον όμιλο και τον Παναθηναϊκό στη χειρότερη δυνατή θέση. Σε συνδυασμό κιόλας με την ισοπαλία της Ρουμπίν με την Μπάρτσα, τα πράγματα πήραν μία απρόβλεπτη τροπή...
Όσον αφορά το ματς, ο Παναθηναϊκός από άποψη τακτικής ήταν πολύ σωστά οργανωμένος, με σκοπό το επιθετικό παιχνίδι, τον έλεγχο του κέντρου και την προσοχή στην αμυντική λειτουργία, για να μην γίνουν κι άλλες παρόμοιες "γκέλες" όπως στα τελευταία παιχνίδια. Η μόνη παρέμβαση που προσωπικά θα ήθελα να κάνω θα ήταν η παρουσία του Σίλβα στη μεσαία γραμμή και του Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Κι αυτό διότι ο Σίλβα ξέρει πολύ καλά να καλύπτει τους κενούς χώρους αμυντικά και επιθετικά ανοίγει καλύτερα από κάθε άλλον το παιχνίδι έχοντας εξαιρετικό passing game σχετικά με τον Κατσούρ. Γενικά πάντως, πιστεύω ότι η ομάδα ήταν στημένη για να νικήσει, και μέχρι το 28', αν και δεν είχαν γίνει οι μεγάλες φάσεις (μόνο σουτ Σισέ στο 1'), υπήρχε η αίσθηση ότι ο ΠΑΟ κάποια στιγμή θα προηγηθεί και, μάλλον, θα το πάρει το ματσάκι...!
Ο Τζόρβας λοιπόν είχε μια φοβερή έμπνευση στο 28' να νικήσει στο σπριντ τον Εντόι που έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από λάθος του Σιμάο στο κέντρο μεν, αλλά αρκετά πλάγια δε, γεγονός που δεν τον έκανε τόσο επικίνδυνο όσο κρίθηκε απ' τον τερματοφύλακα (δεν είπα όμως κι ότι δεν ήταν!). Ξαφνικά λοιπόν σκόραρε η Κοπεγχάγη απ' το πουθενά και, χωρίς κανείς να γνωρίζει το γιατί, η ομάδα αυτόματα έχασε το ματς. Πώς συνέδεσαν οι παίχτες του Παναθηναϊκού το γκολ με άμεση ήττα κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει, γιατί οι φιλοξενούμενοι, αφού πρώτα πέταξαν ένα δεύτερο γκολ στα σκουπίδια, πέτυχαν το 0-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Τι έκανε το τοίχος στη συγκεκριμένη φάση, τι σκέφτηκε ο Τζόρβας και πήγε... πέρα-δώθε, ούτε αυτό το κατάλαβε κανείς...
Η ομάδα παραδόθηκε άνευ όρων απέναντι σε μία Κοπεγχάγη που ενώ δεν έλεγε πολλά, διαχειρήστηκε άψογα το προβάδισμα της και τον -ψυχολογία υπό του μηδενός- Παναθηναϊκό. Ο κόσμος γιούχαρε, τραγουδούσε, στήριζε, αλλά δεν ξυπνούσε με τίποτα τους παιχταράδες που αποτελούν τον "πρέσβη"!
Ευθύνες φέρει με χρονική σειρά πρώτος ο Σιμάο, δεύτερος ο Τζόρβας και μετά όλοι μαζί παίχτες και προπονητικό τιμ. Στο δεύτερο ημίχρονο, η κόκκινη κάρτα του Ζιλμπέρτο εξαφάνισε τις όποιες ελπίδες των οπαδών, αν και νομίζω πρέπει να παραδεχτούμε πως, πιθανότατα, δεν είχε τύχη στο ματς αυτή η ομάδα... Η Κοπεγχάγη πέτυχε ίσως την πιο εύκολη νίκη της σε φάση ομίλων Champions League, τουλάχιστον στην πιο πρόσφατη ιστορία της. Κι άφησε τον Παναθηναϊκό, διοίκηση, προπονητές, παίχτες, να ψάχνονται εκ νέου, και τους φιλάθλους του να κάνουν το σταυρό τους για το ματς με τον Εργοτέλη στην Κρήτη και να συζητάνε για διάφορες... ανθρώπινες ανάγκες και να μπλέκουν στη συζήτηση τον Μπάγεβιτς. Θεός φυλάξει (σ' όλα τα επίπεδα)!

ΥΓ.1: Ή modeling ή ποδόσφαιρο, και τα δύο δεν γίνονται!

ΥΓ.2: Το ματς με Κοπεγχάγη μέσα στο ΟΑΚΑ χάθηκε νωρίς, και έγινε η ευκαιρία για ντεμπούτο Πλεσίς!!! (ποιό το κακό, αφού είχαμε κλειδώσει την ήττα...)

ΥΓ.3: Δεν κατάλαβα γιατί δεν μπήκε κι ο Μαυρίας, ίσως ήταν εκτός αποστολής...

YΓ.4: Έκανα την πρώτη μου ήττα στο γήπεδο σε ματς της Πανάθας...

ΥΓ.5: Καλό μήνα κι από μένα!

RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου