Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ελλάδα, επιτέλους εκσυγχρονίστηκες!

Το χθεσινό ματς της Εθνικής κόντρα στην Λετονία ήταν ευχάριστο για το φίλαθλο μάτι. Κάτι που έλειπε απ' το ποδόσφαιρο της Ελλάδας... Είδαμε διάθεση απ' τους παίκτες, σύγχρονο ποδόσφαιρο, φάσεις και, βεβαίως, την πρώτη νίκη μας στα Προκριματικά του Euro2012!
Κάποια στοιχεία λοιπόν που είχε χθες το βράδυ η Εθνική στο παιχνίδι της έκανε τους ακροατές, αλλά και όσους παρευρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα, να μην μουρμουρίζουν ξανά για το μέτριο, ξεπερασμένο ποδόσφαιρο που μέχρι τώρα μας έδειχνε. Η ομάδα είχε πολλές τελικές προσπάθειες, άσχετα αν αρκετές από αυτές δεν ήταν καθαρά φάσεις "για γκολ". Η πίεση της Εθνικής ήταν συνεχής και η κατοχή καθολική. Αυτό όμως που έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν οι ωραίες μπαλιές που άνοιγαν το επιθετικό παιχνίδι της Ελλάδας, οι συνδυασμοί των παικτών που δημιουργούσαν ρήγματα στην άμυνα της Λετονίας και η απόδοση πολλών ποδοσφαιριστών μας που ήταν πολύ υψηλή.
Ο Γ. Σαμαράς ήταν εξαιρετικός απ' τα αριστερά, χωρίς να έχει ιδιαίτερη βοήθεια στον επιθετικό τομέα απ' τον Τζαβέλλα, ενώ απ' τα δεξιά Τοροσίδης και Νίνης συνδυάζονταν άψογα δείχνοντας τη μεγάλη κλάση τους. Ο Καραγκούνης ήταν ορεξάτος στην 100στή του εμφάνιση με τα χρώματα της Εθνικής και ο Παπασταθόπουλος έδειξε, τις λίγες φορές που χρειάστηκε, πόσο έχει εξελειχθεί, όντας, πλέον, ο "βράχος" της άμυνάς μας...
 Το σκορ του ημιχρόνου (0-0) καθώς και το τελικό αποτέλεσμα (1-0) δεν αντιπροσώπευε την εικόνα του ματς, αφού η υπεροχή της Ελλάδας ήταν καθολική και οι ευκαιρίες για 2ο γκολ πολλές. Το 1-0 που προήλθε από εξαιρετική ενέργεια του "Τόρο" και συνδυασμό 1-2 με τον "Κατσούρ" έδωσε απλώς στους διεθνείς το τρίποντο που τους άξιζε. Υπήρξαν ομώς κι άλλες μεγάλες φάσεις με κύριο εκφραστή τον Μήτρογλου, καθώς κι ένα υψηλής ποιότητας σουτ απ' τον Νίνη που κατέληξε κόρνερ μετά από μια δύσκολη επέμβαση.
Η Ελλάδα λοιπόν χθες έπαιξε σύγχρονο ποδόσφαιρο, φάνηκε ανανεωμένη με μαχητές στο κέντρο και γρήγορους πλάγιους παίκτες, είχε νεανικά στοιχεία (Νίνης-Μήτρογλου-Φετφατζίδης-Παπασταθόπουλος), ενώ καλές εντυπώσεις αφήνουν στις πρώτες τους εμφανίσεις ο Τζαβέλλας κι ο Σηφάκης (που δεν χρειάστηκε ιδιαίτερα στην χθεσινή αναμέτρηση). Ζητούμενο είναι το ποδόσφαιρο που είδαμε χθες να μην αλλάξει στα επόμενα πιο δύσκολα παιχνίδια, με αρχή το Ισραήλ, αλλά να αποτελέσει την ταυτότητα της Εθνικής στο μέλλον. Μια ταυτότητα που δεν θα πρέπει να χάνεται ακόμα κι όταν η Ελλάδα αντιμετωπίζει ομάδες αρκετά υψηλότερης δυναμικότητας, όσο βέβαια αυτό θα 'ναι δυνατόν...
Προς το παρών κρατάμε την ουσία: Ελλάδα, επιτέλους εκσυγχρονίστηκες!

RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου