Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Άλλη το όνομα, άλλος τη χάρη

          Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να αποκαλείται ''βασίλισσα'' αλλά τη Δευτέρα το βράδυ, στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα, μόνο τέτοια δεν ήταν. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έπαιξε σαν πραγματικός βασιλιάς, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά το γεγονός πως η ομάδα του Εττόρε Μεσσίνα είχε δώσει 4 επίσημους αγώνες (3 για το πρωτάθλημα και 1 για το ισπανικό super cup), ενώ ο Ολυμπιακός μόλις 1, αυτόν κόντρα στον Πανελλήνιο, oι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν σαφώς πιο έτοιμοι.
          Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφερε να περάσει στην ομάδα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τα στοιχεία που επιθυμεί να έχει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι του. Πρώτο και κυριότερο είναι το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλαν πολλούς αιφνιδιασμούς, έχοντας πρώτα εξασφαλίσει το εύκολο αμυντικό ριμπάουντ. Η συνύπαρξη των Σπανούλη και Τεόντοσιτς στο παρκέ ανεβάζει επίπεδο την ομάδα, καθώς ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ενώ βοηθάει ακόμα στην καλύτερη και ταχύτερη κυκλοφορία της μπάλας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ερυθρόλευκοι να μοιράσουν πολλές ασσίστ (23 στο σύνολο). Αυτό βέβαια είναι απόρεια και του γεγονότος πως ο Ολυμπιακός διαθέτει τρεις πρωτοκλασάτους playmakers οι οποίοι διακρίνονται για την οξυδέρκεια τους και την ικανότητα  τους στο πικ εν ρολ. Ακόμη οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν αρκετά εύστοχοι τόσο στα σουτ 2 πόντων (58.5%) όσο και στις βολές (81.2%), κάτι που βοήθησε στο να μην στοιχίσει το κακό ποσοστό πίσω από τη γραμμή του τριπόντου.
          Από την πλευρά της, η Ρεάλ Μαδρίτης εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων. Η απουσία του βασικού playmaker της ομάδας, Πάμπλο Πριχιόνι, αποτελεί μία δικαιολογία για την κακή εμφάνιση αλλά δεν είναι η μόνη αιτία. Η άμυνα που εφάρμοσε ο Ιταλός coach ''πλήγωσε'' την ομάδα του, καθώς ήταν αρκετά ανοικτή με αποτέλεσμα να διασπαστεί εύκολα, καθώς ο Ολυμπιακός τοποθετούσε πολλές φορές ένα παίκτη στην πλάτη της άμυνας πετυχαίνοντας πολλά εύκολα καλάθια. Επιπλέον, οι Μαδριλένοι ταν πολύ άστοχοι στα σουτ 2 πόντων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον Κροάτη σέντερ, Άντε Τόμιτς, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 10 πόντους και 4/11 δίποντα. Ακόμα πιο αρνητικός όμως ήταν ο έταιρος σέντερ της Ρεάλ, Ντ' ορ Φίσερ, που σε περίπου 24 λεπτά συμμετοχής πέτυχε μόλις 4 πόντους ενώ ''κατέβασε'' και 4 ριμπάουντ.

          Ο ''νέος'' Ολυμπιακός του Ντούσαν Ίβκοβιτς δίνει το δικαίωμα στους φίλους της ομάδας να ελπίζουν πως φέτος η κατάληξη της χρονιάς θα είναι θετική τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Η Ρεάλ Μαδρίτης αν θέλει να τρέφει ελπίδες για να εκθρονίσει την Κάχα Λαμποράλ από το θρόνο του Ισπανικού πρωταθλήματος πρέπει να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό.

Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου