Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Aχ ρε....AEK Athens FC!

      Η ΑΕΚ καταφέρνοντας να πάρει την ισοπαλία στο Γ. Καραϊσκάκη απέναντι στην υπερομάδα Dundee, και μάλιστα Dundee United αφού υπάρχει και Dundee FC - ναι, είναι δύο οι υπερομάδες από το Dundee -  προκρίνεται στους ομίλους του Europa League. Οι περισσότεροι Αεκτζήδες είναι μάλλον ευχαριστημένοι. Ο Αδαμίδης ελπίζει σε έσοδα ώστε να ικανοποιήσει τον Μπάγιεβιτς για την αγορά παικτών, με την αναγκαία βέβαια συνθήκη τουλάχιστον ένας να αγοραστεί από τον Πανιώνιο, για να μην χαλάμε την παράδοση. Οι οπαδοί της ομάδας είναι πια σε θέση να φωνάζουν "Πρωτάθλημα και Ευρώπη", όπως δήλωσε στο match programme ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Ευχαριστημένος είναι βέβαια και ο Ε. Μαρινάκης, του οποίου έπεσε "κουτί" η ανάγκη της ΑΕΚ για γήπεδο, φανερώνοντας έτσι το ενωτικό πνεύμα που τον διακατέχει, ως πρόεδρο της Super League και μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού.
    Η ΑΕΚ ξεκίνησε όμορφα, έκανε τα σουτάκια της, κέρδιζε κόρνερ και δεν άφησε περιθώρια στη Dundee. Το σκορ άνοιξε στο 23΄ ο Π.Μ.Ντιόπ, ο οποίος φαίνεται πως ανακτά φυσική κατάσταση και δείχνει σημάδια πρωτοκλασάτου παίχτη. Η ομάδα προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στο φουνταριστό Τζιμπούρ με ενέργειες του Σκόκο, Λεονάρντο και Παντελή Καφέ, ο οποίος είχε αναλάβει χρέη Λύμπε.
   Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ αποφάσισε πως το βαρετό match έπρεπε να μετατραπεί σε derby οπότε και επέτρεψε στη Dundee να ανέβει. Εξάλλου οι παίκτες της σκωτσέζικης ομάδας δεν είχαν να χάσουν τίποτα. Ο Ντούσκο αποφάσισε πως το σύστημα  4-4-1-1 ήταν ιδανικό. Οπότε και η ΑΕΚ κλείστηκε για να κρατήσει σκορ. Στο 63' ο πάγκος της ΑΕΚ ένιωσε το πρώτο ταρακούνημα όταν ο Γιάχιτς κατάφερε την ύστατη στιγμή με προβολή να διώξει την μπάλα άνω του οριζοντίου δοκαριού του Σάχα. Τελικά, στο 77' ο Daly έκανε το 1 - 1. Τελευταία καλή φάση για τη Dundee ήρθε στο 82' με ένα δυνατό σουτ να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του γκολκίπερ της ΑΕΚ. Έτσι, μετά από ένα δεκάλεπτο, δόθηκε η λήξη στο derby του Πειραιά.
   Παρόμοιες καταστάσεις, όπως η σημερινή, έζησε η ΑΕΚ τόσο με τη Βασλούι όσο και με την Ομόνοια. Με τη διαφορά ότι την πρώτη χρονιά αποκλείστηκε και τη δεύτερη κατάφερε να προκριθεί. Σήμερα η ΑΕΚ δεν έπαιξε όπως θα έπρεπε απέναντι σε μία όχι κάκιστη ομάδα, αλλά τουλάχιστον πολύ κατώτερη των δικών της στάνταρ. Και αν είναι αυτό το πρόσωπο που πρόκειται να φανερώσει στη μετέπειτα πορεία της τότε ας βάλουμε να δούμε τα περσινά βίντεο.
  Αναμφισβήτητα η ομάδα είναι ακόμα πολύ φρέσκια και θέλει χρόνο να διαμορφώσει ένα νέο τρόπο παιξίματος τόσο με τη προσθήκη του Λυμπερόπουλου όσο και με το νέο ρόλο του Καφέ. Αλλά τα περιθώρια στενεύουν και κοντοζυγώνει το Κύπελλο, αποκλεισμό απο το οποίο έζησε προσφάτως από μία ομάδα...Θρασύβουλος λεγόταν.


ΥΓ: Ο Αδαμίδης έχει σκεφτεί να κόψει τα SMS και να στείλει e-mail στον Κιντή προσφωνόντας: "Dear George"

ΥΓ: Από αύριο θα φανεί αν τα προκάτ δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος Παναθηναϊκού για Μπλάνκο προσέλκυσαν κάποια ομάδα για την απόκτηση του. Πάντως η σημερίνη του εμφάνιση αποτέλεσε τυπική για τον παίχτη με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

ΥΓ: Αφου μπορεί ο Παναθηναϊκός!
MC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου