Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Mundo-perimenontas!

Αύριο λοιπόν αρχίζει το πολυαναμενόμενο Mundobasket. Οι μπασκετικοί φίλοι ανυπομονούν...και καλά κάνουν! Οι συμμετέχοντες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί, οπότε προβλέπεται χαμός για μια θέση στο βάθρο. Φαβορί για το χρυσό είναι όπως πάντα η Dream Team του Σιζέφσκι, άσχετα αν δεν είναι τόσο "dream" όπως στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο, οι αντιπαθητικοί αλλά παιχταράδες Ισπανοί και η Ελλάδα μας, αν βέβαια εμφανιστούμε πλήρεις. Από κει και πέρα, υπολογίσιμοι αντίπαλοι είναι οι Λιθουανοί, οι ταλαντούχοι, και προβοκάτορες όπως αποδείχθηκε, Σέρβοι, οι γείτονες Τούρκοι αφού παίζουν στην έδρα τους, η δυνατή Αργεντινή. Ακολουθούν Κροάτες, Ρώσοι, Βραζιλιάνοι, Σλοβένοι. Αν γίνει καμιά έκπληξη, θα το καταλάβουμε.
Η Εθνική μας ξεκινάει, εύκολα για τις δυνατότητές της, με Κίνα και Πουέρτο Ρίκο. Αλλά θα 'χει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη πρόκληση, τις ελλείψεις στις θέσεις των ψηλών. Στο παιχνίδι με τους Αμερικάνους φάνηκε το πρόβλημα στη θέση "5", καθώς έλειπαν Σχορτσιανίτης και Μπουρούσης, δυο βασικοί πυλώνες της ομάδας. Ο "Big Sofo" αν και δεν έχει πρόβλημα στο πόδι, θα απουσιάσει καθώς τιμωρήθηκε για τα επεισόδια με τους Σέρβους. Ομοίως θα πράξει ο αρχηγός, Αντώνης Φώτσης.
Άρα το πρόβλημα για τον Καζλάουσκας μεταφέρεται και στη θέση "4"! Προφανώς ο Τσαρτσαρής είναι σε καλή φόρμα κι ανεβασμένος απ' το ματς με τις ΗΠΑ και τους 24 πόντους του, αλλά δεν γίνεται να το βγάλει όλο το ματς μόνος του. Θα το μοιραστεί με τον Βουγιούκα, που ελπίζουμε να ξεπεράσει το αρχικό άγχος, που φάνηκε ότι είχε προχθές και να δείξει τι αξίζει. Ο Ζοτς τον εμπιστεύτηκε, ο Καζλάουσκας το ίδιο, άρα ακολουθούμε κι εμείς! Παράλληλα, θα χρειαστούν και οι υπηρεσίες του Κώστα Καϊμακόγλου για τη θέση "4". Μόλις φύγει το άγχος κι από αυτόν, θα βοηθήσει γιατί τα ματς αυτά είναι μέσα στις δυνατότητες του. Και λέμε άγχος, όχι γιατί είναι δύσκολα τα ματς, αλλά γιατί κάθε αρχή είναι δύσκολη, πόσο μάλλον για δύο πρωτοεμφανιζόμενους διεθνέις.
Βέβαια, εάν επιστρέψει ο Μπουρούσης που έχει προπονηθεί κανονικά, ο Λιθουανός coach θα μπορεί να διαχείρηστεί με μεγαλύτερη ευχέρεια την κατάσταση και το χρόνο συμμετοχής των παιχτών. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η ομάδα όταν είναι πλήρης είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Πάει...για μετάλλιο όπως είπαν οι διεθνείς. Αρκεί να δείξει τον πραγματικό της εαυτό. Στα φιλικά προετοιμασίας μας τον έδειξε και μας έδωσε ελπίδες για άλλη μια μεγάλη διάκριση! Mundo-perimenotas!

RG

1 σχόλιο: