Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

This is AEK...relax!

   Ύστερα από το ντόρο των φιλικών στην Αυστραλία κόντεψα να πιστέψω ότι η ΑΕΚ θα παίξει καλή μπάλα φέτος. Μετά τα δύο ματς με τη Dundee σαν να προσγειώθηκα. Επιτέλους, χθες μπόρεσα να φωνάξω "This is AEK!", βλέποντας την παλιά, γνώριμη, ασύνδετη, βαρετή, τεμπέλικη, αδούλευτη, κουρασμένη από τώρα (?), άτυχη, ανίκανη ΑΕΚ, για την οποία πλήρωνα τα περασμένα χρόνια να βλέπω στο ΟΑΚΑ.
    Το ματς ξεκίνησε αισιόδοξα για την ΑΕΚ που ήλεγχε το παιχνίδι και έχασε τέσσερις κλασικές ευκαιρίες το πρώτο 20λεπτο. Παρόλα αυτά, είναι γνωστό πως "όταν δεν βάζεις γκολ, τρως", και αυτό χθες είχε... την τιμητική του. Στο 17' ο Τσίγκας με ένα ωραίο κόψιμο και ένα πολύ δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια η ΑΕΚ βρέθηκε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Οι προσπάθειες του Σκόκο, που δεχόταν ασφυκτή πίεση απο τους παίκτες της Κέρκυρας, ήταν ανεπιτυχείς και αμυντικά το "θηρίο" Ντιόπ αρκέστηκε σε "θηριώδη" λάθη.
    Στο 2ο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αυτό είχε ως αναμενόμενο αποτέλεσμα (βλ 2η παράγραφο) ο 'Επσταιν να κάνει το 2-0 στη δεύτερη ευκαιρία της Κέρκυρας. Έπειτα η ΑΕΚ κατάφερε να εγκλωβιστεί στον εαυτό της. Ο Λεονάρντο που προς στιγμήν δεν ήξερε σε ποια θέση παίζει (!) και ο ριψοκίνδυνος Ντιοπ παραχώρησαν τις θέσεις τους σε Έντερ και Μπλάνκο. Ο πρώτος φάνηκε πολύ ενεργητικός στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού του αλλά ο Ίσμαελ απλά περιπλανιόταν, ψάχνοντας το κοντρόλ του. Η ΑΕΚ κατάφερε να μειώσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του "τρομοκράτη" στο 64'. Στο 77' ο φορμαρισμένος Μπερνς πήρε τη θέση του πολύ μέτριου Σκόκο χωρίς όμως να καταφέρει κάτι αξιόλογο. Τα τελευταία 20 λεπτά η ΑΕΚ έπαιξε με πέντε επιθετικους (Έντερ, Μπερνς, Λυμπε, Τζιμπούρ, Μπλάνκο) και αμυντικό χαφ τον Καφέ. Παρόλα αυτά τα επόμενα λεπτά η ΑΕΚ κλείστηκε και η δουλεία για την Κέρκυρα είχε τελειώσει.


    Τελικός απολογισμός: Ο Λέοναρντο δεν ήξερε ποια είναι η θέση του, ο Σκόκο στο πρώτο 45λεπτο δεν είχε σταγόνα ιδρώτα, ο Καφές ήταν άφαντος, ο Ντιοπ ήταν ενοχλητικά φανερός, ο Τζιμπουρ αποκομμένος ο Λύμπε υπερβολικά βαρύς και τα μπακ, Καράμπελας και Γιάχιτς, ...αχ! . Στο δεύτερο ημίχρονο αν και ο Μπαγιεβιτς με τις δύο πρώτες αλλαγές αντιμετώπισε την κατάσταση σωστά, η αποχώρηση του Σκόκο καταδίκασε την ΑΕΚ.

Μετά το ματς τα σενάρια περί ένστασης φούντωσαν. Το πρωί η διοίκηση της ΑΕΚ έδωσε τέλος στη φημολογία συγχαίροντας μάλιστα την ομάδα της Κέρκυρας. Οι ενστάσεις είναι για τις άλλες ομάδες, όχι για την ΑΕΚ. Εξάλλου, μία από τις μεγάλες έχει ήδη πείρα.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για 1η αγωνιστική. Αν βρισκόμασταν στο τέλος του πρωταθλήματος και η ΑΕΚ διεκδικούσε τρόπαιο η ένσταση θα είχε ήδη φτάσει στο CAS.

Πάντως, λόγοι ανησυχίας δεν υπάρχουν τώρα. Χρόνος υπάρχει και είναι ευκαιρία οι βόρειες ομάδες να χαρούν με τα τρίποντα τους όσο είναι καιρός. Γιατί, δεν λέω πως η ΑΕΚ πάει για πρωτάθλημα, αλλά αφού περάσει από χίλια ζόρια θα βελτιωθεί και με το γελοία μικρό της budget θα κατακτήσει την τρίτη θέση για ακόμη μια χρονιά.

MC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου