Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Europa League....συγκρατημένα

  Πριν από λίγο γύρισα από μια παραλία του Ιονίου που δεν έχει σήμα και έμαθα πως η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τη Ζενίτ, την Άντερλεχτ και τη Χάιντουκ Σπλιτ στον 7ο όμιλο του Europa League . Παρά την προσμονή μου να μάθω τις ομάδες του ομίλου δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα και αυτό για δύο λόγους. Για αρχή, οι αντίπαλοι της Ένωσης δεν πρέπει να θεωρηθούν εύκολοι όπως τα μέσα τις παρουσιάζουν. Επιπλέον, η χθεσινοβραδινή κρυάδα από το ματς με τη Dundee με ξίνισε και οι αμφιβολίες μου τόσο για την ετοιμότητα όσο και για τη διάρκεια που μπορεί να δείξει η ΑΕΚ αυξήθηκαν.
   Η πιο γνώριμη αντίπαλος είναι η Άντερλεχτ με την οποία η ΑΕΚ έπαιξε δύο ματσάκια τη σεζόν 2006 - 2007 για το Champions League, έννοια ξεχασμένη στα αεκτζήδικα κλιμάκια, επί Φερέρ. Ήταν η χρονιά που η ΑΕΚ είχε νικήσει με 1-0 τη Μίλαν και, αν και δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση, άφησε καλές εντυπώσεις και ικανοποίησε τους οπαδούς της. Στο ματς στο γήπεδό της έφερε ισοπαλία 1-1 όπως και στο Βέλγιο με 2-2. Η Άντερλεχτ είναι μία ομάδα που η ΑΕΚ μπορεί και πρέπει να την αντιμετωπίσει στα ίσια.
   Η Ζενίτ, όπως και ο Μπάγεβιτς παραδέχτηκε, είναι η ισχυρότερη ομάδα και έχει τις περισσότερες πιθανότητες να καταλάβει την πρώτη θέση. Σε καμία περίπτωση όμως οι αγώνες μαζί της δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως σίγουρες ήττες. Η ΑΕΚ είναι σε θέση, αν και μειονεκτική, να την κοντράρει ελπίζοντας να πάρει όσους περισσότερους βαθμούς γίνεται από τα ματς μαζί της. Επίσης, μεγάλης σημασίας αποτελεί το γεγονός ότι η Ένωση υποδέχεται τη ρωσική ομάδα στο ΟΑΚΑ τελευταία αγωνιστική και η πιθανή εξασφάλιση της πρώτης θέσης απο τη Ζενίτ ίσως διευκολύνει την ΑΕΚ.
   Από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας κληρώθηκε η Χάιντουκ από την Κροατία. Τα δύο ματς με την κροατική ομάδα είναι, αναμφισβήτητα, τα πιο ύπουλα. Αφενός γιατί η Χάιντουκ είναι σχετικά άγνωστη ομάδα για την Ένωση και αφετέρου επειδή είναι πολύ εύκολο να επαναπαυτεί η ΑΕΚ και να υποτιμήσει την αντίπαλό της, γεγονός που παρατηρήθηκε στα παιχνίδια με τη Dundee United.
   Αν λοιπόν η ΑΕΚ καταφέρει να αποκτήσει την απαιτούμενη ωριμότητα μέσω Δέλλα, Καφέ και Λύμπε σε όλες τις γραμμές, αν ο Σκόκο παραμείνει και αποφασίσει πως όλα τα παιχνίδια είναι "τελικοί" και όχι μόνο τα derby, αν αποκτηθεί ο ποιοτικός σέντερ μπακ, αν παίκτες όπως ο Λαγός, ο Γιάχιτς, ο Λεονάρντο κ.α. κάνουν την υπέρβαση, (αν φύγει τελικά ο Μπλάνκο,) τότε θα μιλάμε για μια ομάδα έτοιμη να διεκδικήσει ό,τι της αξίζει τιμώντας την ιστορία και το όνομά της.

  Και για να μην ξεχάσω: Η Χάιντουκ έχει γήπεδο 35,000 θέσεων...έχει γήπεδο...έχει γήπεδο...
MC

Editing: Γιώργος Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου