Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αφού περνάει...!

Πριν από λίγο μαθεύτηκαν οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στο Champions Legue για τη φετινή χρονιά. Απ' το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας οι "πράσινοι" αντιμετωπίζουν την υπερομάδα Barcelona που για μία ακόμα φορά είναι φαβορί για το τρόπαιο καθώς διαθέτει παίχτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Messi, ο Xavi, ο Iniesta... Απ' τους "αδύνατους" κληρώθηκαν στον όμιλο του Παναθηναϊκού η Kopenhagen και η Rubin Kazan.
Αναμένεται λοιπόν μάχη με Ρώσους και Δανούς για τη δεύτερη προνομοιούχο θέση που οδήγει στη φάση των "16" της διοργάνωσης. Ίσως οι πρωταθλητές Ρωσίας να παίζουν πιο πολύ για τη διεκδίκησή της μαζί με τους "πράσινους", χωρίς βέβαια να υποτιμάμε την ομάδα του γνωστού μας N' Doye. Όμως νομίζω ότι πρέπει να τονίσουμε κάτι. Ο Παναθηναϊκός τα 'χει βγάλει πέρα σε πολύ δυσκολότερες κληρώσεις (2008-2009)! Και έχει μάθει να χειρίζεται τα ευρωπαϊκά παιχνίδια.
Περιμένω λοιπόν φέτος να αποδείξει σε πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδας, πως πια αλλάζει επίπεδο και προσπαθεί να πρωταγωνιστήσει διεθνώς! Εδώ το πιστεύουν οι Ιταλοί της Τζένοα, γιατί να μην το πιστέψουμε και οι ίδιοι; Η ομάδα διαθέτει ποιοτικό ρόστερ, εξαιρετική ενδεκάδα, εμπειρία και ταλέντο. Δεν της λείπει απολύτως τίποτα! Μόνο η νοοτροπία ότι μπορούμε να είμαστε εμείς το φαβορί... Κι αυτό προσπαθεί να το αλλάξει ο Νιόπλιας. Φάνηκε λοιπόν στα παιχνίδια με Ίντερ, Μίλαν στον Καναδά αλλά και σ' αυτό με την Τζένοα στην Αθήνα, πάρα τις τραγικές συνθήκες του ΟΑΚΑ, ότι ο Παναθηναϊκός έχει ανέβει επίπεδο και μπορεί να κοντράρει μεγάλους αντιπάλους στα ίσια, και να νικήσει!
Οπότε είναι καιρός να αποδεχτούμε ότι με τη φετινή κλήρωση το τριφύλλι.... περνάει! Αφού περνάει..! Κι ας αφήσει τους άλλους δύο να παλέψουν για το εισητήριο του Europa... Ο "Panathinaikos" φοράει τα καλά του, τα ευρωπαϊκά του και μας πάει στους "16"... και βλέπουμε! Τη δεύτερη θέση την έχει, είναι πόλυ στα μέτρα του. Εκτός αν μας ξανατρελάνει!!! (βλ. 2008-2009)

RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου