Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Ελλάδα - Κίνα : Τεχνική ανάλυση

          Η Εθνική Ελλάδος ξεκίνησε με "το δεξί" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τουρκίας. Παρά το γεγονός όμως ότι στην αρχή έδειχνε να χτίζει διαφορά 8-10 πόντων δεν κατάφερε να την αυξήσει και να κάνει έναν υγιεινό περίπατο. Ο κύριος λόγος ήταν τα πολλά άστοχα τρίποντα (με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Δημήτρη Διαμαντίδη) και η κακή αμυντική συμπεριφορά.
          Στο β' ημίχρονο, οπότε και η Κίνα έγινε πιο απειλητική με αποκορύφωμα το προσπέρασμα στο σκορ. Αυτό που παρατηρήθηκε έντονα ήταν οι πολύ αργές αμυντικές περιστροφές με αποτέλεσμα οι Ασιάτες να βρίσκουν αρκετά ελεύθερα σουτ 3 πόντων. Η κακή συνεννόηση των Ελλήνων διεθνών φάνηκε απο το γεγονός πως αρκετές φορές δεν υπήρχε κάποιος παίκτης στην αδύνατη πλευρά για να δώσει τη βοήθεια όταν οι αντίπαλοι ξεπερνούσαν τον προσωπικό τους παίκτη. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός πως όταν γίνονταν πλάγια σκριν ή πάσες hand-off οι υπόλοιποι επιτιθέμενοι βρίσκονταν ψηλά, δεν βρισκόταν παίκτης στην απέναντι γωνία και ως εκ τούτου δεν υπήρχε αμυντικός στην αδύνατη πλευρά. Επίσης, στο low post  οι Έλληνες ψηλοί επιχειρούσαν διαρκώς το κλέψιμο. Τις περισσότερες φορές όμως αυτό δεν συνέβαινε και οι αντίπαλοι ψηλοί (κυρίως ο Γιανλιάν Γι και ο Ζι Ζι Γουανγκ) έβαζαν εύκολα καλάθια και κέρδιζαν φάουλ.
         Κατά τα άλλα, στα θετικά λογίζονται η "αναγέννηση" του Νίκου Ζήση, ο οποίος θύμησε τον παλιό καλό του εαυτό, ο Γιάννης Μπουρούσης, κυρίως επιθετικά, αλλά και ο Κώστας Καϊμακόγλου που έπαιξε έξυπνα στην άμυνα και πήρε μερικά επιθετικά ριμπάουντ.
Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου