Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Φέρτε τα υπογλώσσια!

Κλασικά ο Παναθηναϊκός θα τους ξεκάνει πάλι τους οπαδούς του, ακόμα κι αν πάρει πρωτάθλημα το λάδι θα τους το βγάλει....όλο! Το ματς δεν το είδα απ' την τηλεόραση για να 'χω πλήρη εικόνα της ομάδας και του παιχνιδιού. Πάντως, ακούγοντας το "φίλο" μου Χρήστο Κοντό σκέφτηκα ότι...."καλά που δεν βλέπω"!
Η ομάδα μπήκε δυνατά, έβαλε και το γκολ, που ανοίγει το παιχνίδι του αντιπάλου και τον βγάζει απ' το καβούκι του, με τον Πετρόπουλο, που ξαφνικά με τον τραυματισμό του Σισέ κρίθηκε χρήσιμος, αλλά σιγά-σιγά, επειδή δεν έμπαινε το δεύτερο (δεν ήθελε), απόφασισαν οι "πράσινοι" να καθήσουν. Στο διάστημα που...δεν έμπαινε, βαρέθηκα ν' ακούω τον Κοντό με απαράμιλλη αδρεναλίνη (παναθηναϊκάκιας γαρ) να ωρύεται: "ΓΚΟΒΟΥΥΥΥ???!!! ΌΟΟχιιι, δίπλα απ' το δοκάρι η μπάλα" (ή δίπλα απ' τον Γκοβού η μπάλα μ' άδειο τέρμα) ή "Γκσπούρνινγκ σε κόρνερ!!!" ή "Λέτο στην περιοχή, οι τρίπλΕΕΕΣ, ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ, ωω αλλά καθυστερεί" (ή μπερδεύται-αυτά ήταν μοιρασμένα)!
Αλήθεια, αυτός ο Γκσπούρνινγκ, βγάζει το ψωμί του στα ματς με τον Παναθηναϊκό! Γενικά, ή η μπάλα πάει πάνω του ή διώχνει θεαματικά σε κόρνερ, ή το σουτ περνάει άουτ (κοντά-μακρυά το ίδιο είναι: off target!)... Και όπως λέει ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου: χάνεις γκολ, τρως γκολ... 1-1 στο 51'... Όπως θα 'λεγε ο Γιαννάκης στους παίχτες της Εθνικής πριν 3-4 χρόνια: "υπάρχει χρόνος"!
Ίσως καλύτερα να έμενε 1-0 για τους "πράσινους" γιατί πάλι τα ίδια άκουγα στο ακουστικό απ' τον Χρήστο... Και δίπλα, και πάνω, και στον τερματοφύλακα, και κόρνερ! Αλλά πιο αραιά απ' ό,τι στο πρώτο ημίχρονο. Ίσα-ίσα τώρα απειλούσαν και οι φιλοξενούμενοι. Στο τέλος τα 'δαμε όλα! Μπήκε ο "εντεκαδάτος" (όπως είχε διαρρεύσει απ' τα ΜΜΕ όλη τη μέρα) Κάρα στη θέση του, εξαιρετικού για το πρώτο ημίχρονο, Κατσούρ, ο Κλέιτον που ένα μήνα τώρα φεύγει απ' την ομάδα στη θέση του Νίνη και ο Μαρίνος. Κι αυτογκόλ χάσαμε, και το 1-2 γλιτώσαμε.
Η "έδρα" Λεωφόρος άδεια, δεν είναι έδρα. Ούτε δικαιολογία είναι. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε τα σημάδια που του 'χουν κοστίσει τόσα πρωταθλήματα. Δεν είχε δεύτερο γκολ σε 82' (-85'), δεν κατάφερε να ξαναπάρει το προβάδισμα, έχασε ένα θεωρητικά εύκολο τρίποντο κι ενώ άρχισε ευνοϊκά το ματς για 'κείνον και θ' αρχίσει -πιθανότατα- να κυνηγάει από νωρίς. Η στατιστική λέει ότι όποτε έχει πρεμιέρα την Ξάνθη, το σηκώνει. Πάντως για την ώρα... φέρτε τα υπογλώσσια! Γιατί έχουμε 29 ματς ακόμα...
RG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου