Τρίτη 5 Απριλίου 2011

The Huskies are the best dogs in 2011 !!!!‏


Ο τίτλος πιστεύω πως δηλώνει με μεγάλη γλαφυρότητα την αλήθεια καθώς στη χθεσινή πολυαναμενόμενη «κυνομαχία» μεταξύ Μπάτλερ Μπουλντογκς και Κονέκτικατ Χάσκις οι δεύτεροι βγήκαν θριαμβευτές με 53-41. Κλειδί για την επικράτηση των Χάσκις η μνημειώδης αστοχία των Μπούλντογκς καθώς οι παίκτες του Μπάτλερ σούταραν με 18,8% εντός παιδειάς.
Tο Μπάτλερ παρά το γεγονός πως πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενο με 22-19 (χάρη στο τρίποντο με τη λήξη του ημιχρόνου του Μακ), δεν κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά και στο δεύτερο ημίχρονο η πολύ καλή άμυνα του Κονέκτικατ σε συνδυασμό με την επιθετική δυστοκία των Μπούλντογκς, έδωσαν τον τίτλο στο Κονέκτικατ.

Αν μη τι άλλο με τέτοια ποσοστά το Μπάτλερ δεν θα μπορούσε να ελπίζει σε κατάκτηση του τίτλου. Πρόκειται για μία ομάδα που ζει και πεθαίνει (όπως αποδείχθηκε εχθές) από το σουτ τριών πόντων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως οι παίκτες του Μπραντ Στίβενς πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι από το ζωγραφιστό 2 λεπτά πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Το αστέρι της ομάδας, Σέλβιν Μακ, πέτυχε 13 πόντους με 4/15 σουτ εντός παιδειάς, ενώ το alter ego του, ο Ματ Χάουαρντ, σκόραρε όλους κι όλους 7 πόντους με το αποκρουστικό.. 1/13 εντός παιδειάς. Τα τρίποντα του Στιγκάλ στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου δεν είχαν αντίκρισμα καθώς η επιθετική δυστοκία των Μπούλντογκς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Το 18,8% το καταδεικνύει.
 
Για τα Χάσκις του Κονέκτικατ, ο σούπερ σταρ της ομάδας, Κέμπα Γουόκερ, είχε κι αυτός άσχημα ποσοστά (5/19) αλλά η άμυνα της ομάδας του βοήθησε στο να υπερκαλυφθεί η επιθετική νευρικότητα και αστοχία. Καταλυτικός για τη νίκη ήταν ο Τζέρεμι Λαμ, ο οποίος σκόραρε και τους 12 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο δίνοντας την απαραίτητη ώθηση στην ομάδα του Τζιμ Καλχούν. Ακόμη, θετικός ήταν και ο σέντερ Άλεξ Οριάκι που ήταν value for money στην επίθεση (5/6 σουτ) σκοράροντας 11 πόντους, μαζεύοντας 11 ριμπάουντ και κάνοντας 4 τάπες. Έτσι απέτρεψε κάθε προσπάθεια inside game για το -ήδη αδύναμο στον συγκεκριμένο τομέα- Μπάτλερ.

Ο τελικός του NCAA για το 2011 αποτελεί ήδη παρελθόν. Σίγουρα για ακόμα μία φορά είχαμε πολλές εκπλήξεις και πολλά εντυπωσιακά παιχνίδια. Το μόνο που μένει στο τέλος είναι μία πικρία για τον δεύτερο συνεχόμενο χαμένο τελικό του Μπάτλερ. Παρόλ' αυτά οι Μπούλντογκς απέδειξαν πως η περυσινή επιτυχία τους δεν ήταν τυχαία.

Πέντε πράγματα που θα θυμόμαστε από τον φετινό τελικό του NCAA:

1) O coach Τζιμ Καλχούν (Κονέκτικατ) έγινε ο γηραιότερος που κατακτά το κολλεγιακό πρωτάθλημα καθώς στις 10 Μαΐου θα γίνει 69 ετών.

2) O coach Μπραντ Στίβενς οδήγησε το Μπάτλερ σε δεύτερο συνεχόμενο Final Four όντας μόλις 34 ετών.

3) Το Μπάτλερ είναι η πρώτη ομάδα που χάνει δύο συνεχόμενους τελικούς κολεγιακού πρωταθλήματος

4) Οι 41 πόντοι του Μπάτλερ είναι η χειρότερη επιθετική συγκομιδή στην ιστορία του NCAA

5) Το ποσοστό ευστοχίας του Μπάτλερ (18,8%) είναι το χειρότερο σε τελικό από το 1941.


Υ.Γ. Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι λόγια του σχολιαστή του μεγάλου τελικού την ώρα της απονομής του βαρύτιμου τροπαίου στους νικητές.


Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου