Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Και πολλά παίρνεις...για ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Εγώ και σχεδόν όλοι οι γνωστοί μου, ανήκουμε στο 95% των Ελλήνων που παρακολουθούν ασχολούνται και τελοσπάντων ενημερώνονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, για τα ‘μεγάλα’ αθλήματα. Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ και άντε καμιά Φόρμουλα 1 ή Τένις όταν έχει Ναδάλ ή Φέντερερ το μενού.

Αθλήματα όπως το βόλευ, το χάντμπολ και το πόλο δεν πρόκειται να μας τραβήξουν το ενδιαφέρον γιατί έτσι μάθαμε από μικροί. Και στον αθλητισμό τουλάχιστον, αυτό έχει μεγάλη σημασία. Έγινες για κάποιο λόγο Παναθηναικός. Τελος! Δεν αλλάζεις! Έμαθες για το οφσάιντ αλλά δεν έχεις ιδέα τι είναι το πικ εντ ρολ. Άντε βρες κάποιον πρόθυμο και υπομονετικό να στο εξηγήσει.

Έτσι λοιπόν είτε για λόγους παιδείας και έλλειψης υποδομών, είτε γιατί έτσι είναι η κοινωνία μας που ο πατέρας θα πάει το παιδί του να δεί τον Καραγκούνη και όχι τον Αφρουδάκη, αυτά τα αθλήματα έχουν πολύ λίγο κόσμο. Κάτι το οποίο στην Ελλάδα του Μπέου και του Μαρινάκη μεταφράζεται σε κακή επένδυση.

Τα αποτελέσματα αυτού τα βλέπουμε όσο βέβαια μας το επιτρέπει ο τύπος. Ομάδες χωρίς ζεστό νερό για μπάνιο, ομάδες χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και παίκτες που όταν πληρώνονται παίρνουν ψίχουλα. Και όλα αυτά ενώ δίνουμε στον Μπουμσόνγκ και στον οποιοδήποτε Μπουμσόνγκ μηνιάτικο ίσο με το μπάτζετ ενός ερασιτεχνικού τμήματος για όλο το χρόνο.

’Ερασιτεχνικού’... Μόνο σε εμένα ακούγεται υποτιμιτικός αυτός ο χαρακτηρισμός; Είναι άραγε τόσο ασήμαντο το γυναικείο τμήμα του πόλο, που αν και φτάνει στα ημιτελικά της Ευρώπης, σαν έιδηση προηγείται αυτή της φήμης μεταγραφής ενός κάποιου Μοντεστό Εμπαμί στον Ολυμπιακό;
-ΝΑΙ!
-Γιατί;
-ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΑΕΙ!
Είναι κρίμα να μας φτύνουν και να νομίζουμε ότι βρέχει. Σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα της ανύπαρκτης στήριξης επενδυτών και πολιτείας σε αθλήματα τα οποία έχουν βαφτιστεί από τις ομάδες ερασιτεχνικά, οι λύσεις που μας προτείνουν (επιβάλουν) είναι οι εξης. 1300 ευρώ από το μεγάλο ποδοσφαιρικό τμήμα, και ενας αριθμος. 54080. Και άσε να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο μ***** ο Έλληνας που χρωστάει πιο πολλά και από την ΑΕΚ.

Δεν τα γράφω αυτά ούτε για να κράξω αυτούς που φταίνε, ούτε για να τους υποδείξω, ούτε για να βρω τη λύση, ούτε για να δείξω τι άψογο φίλαθλο πνεύμα έχω. Τα γράφω πολύ απλά γιατί μπορώ (DUH, δημοκρατία) και γιατί είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

ΥΓ: Το σχεδόν στην αρχή του άρθρου είναι για έναν γνωστό που σκέφτεται και μπορεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το στοίβο αλλά...

MustRock

1 σχόλιο: