Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Βασίλισσα στο σκάκι

Κάπως έτσι αποκάλεσε ο Κώστας Καϊμακόγλου τον Ομπράντοβιτς λίγες μέρες μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού επί της Μπαρτσελόνα στο Final4 της Euroleague. Αυτή η φράση πάντως ταιριάζει και στον Ζοσέ Μουρίνιο μετά τον μεγάλο χθεσινό τελικό του Copa del Rey ανάμεσα στις αιώνιες αντιπάλους Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Τη στιγμή που ο Πέπε Γκουαρντιόλα ίσως περίμενε άλλη μια εξαιρετική παράσταση απ’ τους παίκτες του, ο τεχνικός των Μερένγκες είχε βαλθεί να του πάρει την ταυτότητα και να αποδείξει ξανά γιατί είναι ο Special One!

 Ο Πορτογάλος με ειδική μαεστρία κατάφερε να μην επιτρέψει στην Μπάρτσα να γίνει απειλητική ούτε μία φορά στο πρώτο ημίχρονο. Ξεκινώντας το ματς μόνο με τρεις επιθετικογενείς παίκτες στην σύνθεσή του έκανε τους πάντες να νομίζουν ότι πάλι οι Καταλανοί θα ‘χουν 80% κατοχή και θα παίζουν μονότερμα την Ρεάλ για άλλη μια φορά φέτος. Όμως η τοποθέτηση του Ράμος ως κεντρικό αμυντικό (γρήγορος απέναντι στον Βίγια) αλλά κυρίως αυτή του Πέπε(!) μπροστά απ΄τους δύο αμυντικούς χαφ με ρόλο κρυφού επιθετικού πίσω απ’ τον Ρονάλντο έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν τι ετοιμάζει ο Πορτογάλος ενώ στη διάρκεια του ματς καθήλωσε μέχρι και τους πιο απαιτητικούς! Η Ρεάλ εμπόδισε τα γνωστά τριγωνάκια, την καθολική κατοχή και το… total football με το περίεργα στημένο κέντρο της, δημιουργώντας 3-4 κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο μισό με την, κατά τ’ άλλα ελλειπή, επιθετική γραμμή της, με κορυφαία αυτή του Πέπε στο 43’ όταν ερχόμενος ως κρυφός φορ και μετά από άψογη κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πίντο, η οποία έφυγε σχεδόν παράλληλα στην γραμμή του τέρματος, διατηρώντας το 0-0.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα αντέδρασε, καθώς μέχρι τότε είχε ένα σουτ και κάτι παράπονα του Μέσι στον Πέδρο για τις κακές μπαλιές του. Απέκτησε ταχύτητα και κυκλοφορία, πήρε το παιχνίδι πάνω της, αναστάτωσε τους Μαδριλένους και πέτυχε κι ένα γκολ-οφσάιντ. Ο Κασίγιας χρειάστηκε να δείξει τις ικανότητες του 2-3 φορές κρατώντας την εστία του ανέπαφη και δίνοντας κουράγιο στους συμπαίκτες του για τη νίκη!
Τελικά στην παράταση αυτού του μεγάλου αγώνα που είχε πολλά νεύρα αλλά και φάσεις, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με εξαιρετική κεφαλιά πέτυχε το γκολ της νίκης στο 103’! Ο Κασίγιας σήκωσε το κύπελλο μέσα σε πανδαιμόνιο και έξαλλους πανηγυρισμούς. Λίγο αργότερα βέβαια ο Ράμος φρόντισε να του φύγει μέσα απ’ τα χέρια, κι ενώ ήταν πάνω στο δυόροφο λεωφορείο πανηγυρίζοντας με τους εκατοντάδες φιλάθλους της ομάδας, για να καταλήξει κάτω απ’ το λεωφορείο της Ρέαλ και να… παραμορφωθεί κάπως…

Σίγουρα όχι κι η καλύτερη δυνατή κατάληξη της προχθεσινής βραδιάς! Η Ρεάλ πάντως κρατάει τη νίκη και την κατάκτηση του κυπέλλου απ’ το ματς, καθώς και το άψογο στήσιμο που προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη των Καταλανών. Μένουν ακόμα δύο μεγάλες αναμετρήσεις, αυτή τη φορά με θέα τον τελικό του Champions League, και το momentum παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Μπορεί το συμβάν με το κύπελλο να λειτουργήσει ως γούρι, μπορεί και όχι… Το βέβαιο είναι ότι θα χορτάσουμε τιτανομαχίες στις επόμενες μέρες!

RG

1 σχόλιο: