Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Ford, Sony, η Νικόλ και ο Πάνθηρας!


1)  Η Ford ανακοίνωσε κέρδη για το τετράμηνο, που αποτελούν μάλιστα ρεκόρ 13ετίας. Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο σεισμός στην Ιαπωνία την επηρέασε μηδαμινώς. Η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας σημείωσε αύξηση 3,5% φτάνοντας τα $16,09.
2) Επιτέλους, μετά τη Samsung και την Blackberry, η Sony έλαβε θέση στη μάχη των tablet PCs. Στόχος δεν αποτελεί η πρώτη αλλά η δεύτερη θέση στην αγορά, αφού στην Apple έχουν λάβει μεγάλο προβάδισμα. Κυριαρχεί η γενική άποψη πως αυτή τη φορά  η Sony ίσως «ταρακουνήσει» την αγορά όπως έκανε τελευταία φορά με το PlaySation πριν 17 χρόνια. Ίσως το μεγαλύτερο ατού των tablets της εταιρείας να είναι η υποστήριξη 4G ασύρματου δικτύου, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες ανταλλαγής δεδομένων.
                                              
3) Είναι γνωστό πως το Facebook, το Youtube και το Twitter αποτελούν την απόλυτη μόδα σε όλο τον κόσμο. Στη Σιγκαπούρη, η μόλις 24 ετών, Nicole Seah είναι η δεύτερη πιο αγαπητή πολιτικός και έχει ως στόχο να κάνει την ανατροπή στις προσεχείς εκλογές στις 7 Μαϊου. Η καμπάνια της αποτελείται κυρίως από posts στο Facebook και βίντεο στο YoutubeTo 2009 το 81% των νοικοκυριών στη Σιγκαπούρη είχε πρόσβαση στο internet – αριθμός που πιθανότατα έχει αυξηθεί. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν τα κοινωνικά δίκτυα είναι ικανά να ανατρέψουν ένα κόμμα που στέκεται στη κυβέρνηση τα τελευταία 46 χρόνια.
4) Περίπου 400 «Πάνθηρες» συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή για να διαμαρτυρηθούν για τη μη αδειοδότηση της ομάδας τους από την ΕΠΟ. Προφανώς, αν ο φάκελος που παρέδωσε η ΠΑΕ Πανιώνιος ήταν ελλιπής ή δεν τηρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις η ομάδα δεν μπορεί να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα Super League 2011-2012. Άρα, ο σκοπός του συλλαλητηρίου ποιος μπορεί να ήταν; Γενική απαίτηση να «καθαρίσει» το πρωτάθλημα; Ίσως. Αυτό όμως δεν πρόκειται να κάνει την ΕΠΟ να χορηγήσει την άδεια στην ΠΑΕ. Τα συλλαλητήρια και οι διαδηλώσεις γίνονται για να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας και το δίκαιο… όταν αυτά υπάρχουν.
                                               
MC 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου