Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μμμ... Επιτέλους καλοκαίριασε!!!

Μπαίνω κατευθείαν στο ψητό. Όσων αφορά το αγαπημένο θέμα πολλών, τις μεταγραφές, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα.
Πέρα από τους δανεικούς Ντάρμπι, Λεονάρντο, Ντιόγο (είναι μέχρι τον Ιανουάριο), Επστάιν, Νέμεθ, Γκαλίτσιο, Παπάζογλου που δεν υπολογίζονται από τον προπονητή (και εφόσον δεν υπολογίζονται από τον προπονητή end of discussion) θεωρώ ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος δεν έχει να δείξει κάτι παραπάνω. Αντίθετα ο Ουρτάδο θα πάρει μια ακόμα ευκαιρία, όπως και ο Ρόμενταλ, αν και κατά την άποψή μου πρέπει να ακολουθήσουν το δρόμο του ΝτουνΤου-ρίστα (θα του λείψουν είπε η Γλυφάδα και οι καφέδες...). Το θέμα του πιστολέρο είναι λεπτό αλλά τελικά είμαι σίγουρος ότι θα μείνει και αν σοβαρευτεί θα τον δούμε αρκετές φορές στο βασικό σχήμα. Ο Μπράβο μάλλον δεν θα δεχτεί την λογική προσφορά του Ολυμπιακού (700k τον χρόνο) και θα φύγει. O Ζαϊρί ελπίζω να μείνει, αλλά είναι 50-50.
Αυτά με τις αποχωρήσεις.

Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρο πού χρειάζεται ενίσχυση. Στο κέντρο. Εκεί είναι απαραίτητο να αποκτηθούν δύο παίκτες με διαφορετικά στοιχεία. Ένας που να θυμίζει  Ντουντού στα καλά του, κλασικός Midfielder Center δηλαδή (managerικά μιλώντας), και ένας περισσότερο κόφτης που να έχει πολλά τρεξίματα, αλλά να βοηθάει στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, μην είναι Λεντέσμα που απλά κοιτούσε. Αν η φήμη για τον Battaglia για τον ρόλο του κόφτη έχει κάποια βάση, τότε ο κακομοίρης ο Μόισες θα φάει τέτοιο πάγκο που δεν έχει φάει ούτε ο Μασεράνο στην Μπάρτσα. Μεγάλη παιχτάρα ο Αργεντίνος.

Επιπλέον θα αποκτηθεί ένας κεντρικός αμυντικός να πλαισιώσει τον Αβραάμ και τον Όλοφ και δεν νομίζω να είναι παίκτης κλάσης Παπασταθόπουλου. Ο Παπάζογλου και ο Ποτουρίδης καλοί είναι, αλλά λίγοι. Εφόσον φύγει ο ισπανός, μια… μάλλον μέτρια μετραγραφή για τα αριστερά είναι σίγουρη,  αφού ο Χολέμπας με τις πρόσφατες εμφανίσεις του έχει κερδίσει τον Ερνέστο (και εμένα που αρχικά τον είχα για άχρηστο).

Επιθετικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν πολλοί παίκτες και διαφορετικού στυλ για να παίξεις όπως θες.
Θες βαρύ center for που να μυρίζει το γκολ? Μαρκο.
Θες λιγότερο βαρύ που να μπορεί να παίξει με την πλάτη? Κώστας.
Θες γρήγορο και μπουκαδόρο? Κέβιν. (αν και κάνει και άλλα ο Βέλγος)
Θες έναν πιο ολοκληρωμένο παίκτη? Ραφίκ.
Θες ακραίο που να συγκλίνει? Αλμπέρτ.
Θες γρήγορο για αντεπιθέσεις? Ντένις.
Θες κάποιον να ξεκλειδώνει κλειστές άμυνες? Ζαουάντ.
Θες κάποιον να χώνεται και να αναστατώνει την άμυνα με κοφτές ντρίπλες? Γιάννης.
ΧΑΜΟΣ!

Και για τέλος άφησα την πιο σημαντική θέση που λόγω του Αντωνάκη είχαμε το κεφάλι μας ήσυχο για μια εξαετία. Ο τερματοφύλακας, που είναι σίγουρο ότι θα αποκτηθεί, θα πρέπει να είναι ικανός να γεμίσει τα γάντια του Νικοπολίδη. Χρόνος υπάρχει άφθονος μιάς και δεν θα έχει πρόβλημα να ενταχθεί στο όποιο σύστημα ή τρόπο παιχνιδιού. Τα ονόματα θα κάνουν παρέλαση και λόγω του προγραμματισμού που βλέπω στον Ολυμπιακό στοιχηματίζω ότι η επιλογή θα είναι σωστή.

Ένα θέμα που θα επηρρεάσει τον τρόπο των μεταγραφών είναι οι λίγοι Έλληνες στο ρόστερ. Η δική μου άποψη είναι ότι προτεραιότητα στον Έλληνα, αλλα να είναι καλός παίκτης. Δυστυχώς όμως δεν είναι πολλοί οι καλοί, και οι ομάδες αυτών των λίγων ζητάνε πολλά χρήματα. Το έγκλημα που έγινε με τον Κ. Παπαδόπουλο δεν επαναλαμβάνεται και εφόσον επί Μαρινάκη θα συνεχιστεί το έργο του Βερμιούλεν στις ακαδημίες, θέμα χρόνου είναι να βγάλουμε και άλλους Φέτφα.

Μέχρι τότε… Χαβίτο και τα μυαλά στα κάγκελα!

MustRock

1 σχόλιο: