Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Α ρε Κίνα.......‏

                 μας κατέστρεψες. Αυτό θα σκέφτονται οι περισσότεροι μετά και τον χθεσινό αγώνα κόντρα στην οικοδέσποινα Τουρκία που ουσιαστικά περιόρισε τις πιθανότητες μας για ένα μετάλλιο.
                Οι Κινέζοι παίζοντας προκλητικά επί 40 λεπτά άμυνα ζώνης μας δυσκόλεψαν αρκετά, όπως δείχνει και το τελικό σκορ (89-81). Το χειρότερο όμως δεν ήταν αυτό αλλά το γεγονός πως και οι υπόλοιπες ομάδες είδαν πως η άμυνα ζώνης μας ''ζορίζει''. Έτσι, αρχικά, είχαμε το Πουέρτο Ρίκο, το οποίο όμως εξαιτίας και της απουσίας του Αρόγιο ήταν προβλέψιμο και περιορισμένων δυνατοτήτων με αποτέλεσμα να έρθει έστω και δύσκολα η νίκη (83-80). Το κακό όμως τρίτωσε, όπως ήταν πλέον αναμενόμενο, και η Τουρκία με τη γνωστή συνταγή μας έβαλε ακόμα πιο δύσκολα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως όταν πλησιάζαμε στο σκορ η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς γύρναγε την άμυνα της από man-to-man σε ζώνη. Με αυτόν τον, όχι και τόσο πρωτότυπο, τρόπο οι γείτονες μάς κέρδισαν σχετικά άνετα για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια. Στο χθεσινό ματς καταρρίφθηκε και η δικαιολογία της αδυναμίας κάτω απ τη ρακέτα, δεδομένων των απουσιών Σχορτσανίτη και Φώτση, που οδηγούσε την Εθνική μας ομάδα σε ένα προβλέψιμο και μονοδιάστατο τρόπο παιχνιδιού. Ακόμη είναι απαράδεκτο ο προπονητής να μην έχει δουλέψει στην προπόνηση κάποια συστήματα για την αντιμετώπιση της ζώνης. Βέβαια έχει και τη δικαιολογία της μνημειώδους αστοχίας από τη γραμμή των 6.25.
                 Το σημερινό ματς κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού θεωρώ πως δεν επιδέχεται περαιτέρω σχολιασμού καθώς πρόκειται για μία πολύ αδύναμη ομάδα και ως εκ τούτου ένα πολύ εύκολο αγώνα από τον οποίο δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Στο μόνο στο οποίο μπορούμε να αναφερθούμε και να κάνουμε ειδική μνεία είναι η διάθεση των διεθνών με αποκορύφωμα το μπλονζόν του ''Big Sofo'' για να πιάσει τη μπάλα!

Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου