Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Τώρα μάλιστα...

Απόψε η ΑΕΚ πανηγύρισε την κατάκτηση των τριών βαθμών κόντρα στον Πανσερραϊκό στο... γήπεδό της. Η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς προκάλεσε απορία καθώς στο κέντρο της άμυνας παρέμεινε ο Δέλλας αντί του νεοαποκτηθέντος Νασούτι, ο Πάπα κάθησε στον πάγκο και το σημαντικότερο είναι πως ο Μπερνς ξεκίνησε βασικός, στη θέση του Λεονάρντο. Το κλειδί για την επίτευξη της νίκης για την Ένωση σήμερα ήταν οι εξαιρετικές παρουσίες του Λυμπερόπουλου και του Τζιμπούρ αλλά κυρίως η εμφάνιση - έκπληξη του Λαγού, ο οποίος όλο και δίνει σημάδια που με πείθουν πως δεν πρέπει να τον φωνάζω ακόμα...κουνέλι.
Από το ξεκίνημα του παιχνιδιού η ΑΕΚ μπήκε δυνατά, όπως ακριβώς έπραξε με την Κέρκυρα. Αυτή τη φορά όμως χωρίς να ρίχνει άσφαιρα. Το αδύναμο κέντρο των Σερρών διευκόλυνε τις πλαγιοκοπήσεις των Σκόκο και Μπερνς και ο "πληθωρικός" Λύμπε φορτωνόταν το κεντρικό δίδυμο του Πανσερραϊκού, απελευθερώνοντας τον Τζιμπούρ. Στο 26' ο "τρομοκράτης" άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ μετά από άριστη μπαλιά του Λυμπερόπουλου. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ΑΕΚ μείωσε το τέμπο και ο Πανσερραϊκός κατάφερε να απειλήσει με τον Παπάζογλου στο 41'.
Αγωνιστικά, από το δεύτερο ημίχρονο μένει το γκολ του Παντελή Καφέ και τίποτα παραπάνω. Μετά από δύο αλεπάλληλα λανθασμένα σφυρίγματα του Αμπάρκιολη ο Μπάγιεβιτς έγινε έξαλλος και κλώτσησε μια μπάλα οδηγώντας τον τέταρτο στην απόφαση να τον αποβάλλει. Ευτυχώς το ματς έληξε με νίκη της ΑΕΚ, διαφορετικά οι πιθανότητες να προκληθούν επεισόδια βίας κατά των διαιτητών και του προπονητή της ΑΕΚ θα ήταν αυξημένες.
Επιθετικά η ΑΕΚ έδειξε πολύ καλά στοιχεία και οι Λαγός και Γιάχιτς ως αριστερό και δεξί μπακ αντίστοιχα ήταν πολύ καλοί. Παρόλα αυτα, το κεντρικό δίδυμο Μανωλά - Δέλλα με προβληματίζει. Ο Μανωλάς ναι μεν καθάρισε πολλές φάσεις αλλά νευρικά, ενώ ο Δέλλας αν και παρουσίασε ένα μέτριο προς καλό πρόσωπο μου προξενούσε μια περίεργη αγωνία όπως αυτή όταν ο Χαριστέας ακουμπόυσε μπάλα στο πρόσφατο Μουντιάλ.
Μπράβο λοιπόν στην ΑΕΚ για την νίκης της αλλά το επιθυμητό και αναγκαίο επίπεδο για να κοντράρει τους "αιώνιους" δεν το έχει φτάσει ακόμα. Ας ελπίσουμε ότι σε πιο κρίσιμα ματς (ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ...ΑΡΗ) η ΑΕΚ θα καταφέρει να νικήσει και μάλιστα...δίκαια.

1) Και όταν λέω δίκαια τι ΔΕΝ εννοώ: Μετά το ματς με τον Άρη ο κ. Νιόπλιας δήλωσε: (παραφράσω) Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα, παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο και νίκησε δίκαια. Δίκαια.
Θέλω να μεταφέρω στον προπονητή του Παναθηναϊκου πως "νικώ δίκαια" δεν σημαίνει "παίζω καλύτερα και νικώ". Αν η ΑΕΚ παίξει με τη Ρεάλ και κερδίσει 1-0 έχοντας κάνει μία φάση ενώ οι Μαδριλένοι 25 και διαιτητικά λάθη δεν εχουν γίνει τι λέμε? Σύμφωνα με τον κύριο Νιόπλια θα λέγαμε: "Η ΑΕΚ νίκησε άδικα γιατί έπαιξε χειρότερα".

2) Ο Βύντρα στις δηλώσεις του περί του πέναλτυ δήλωσε "κεκεδίζοντας": "Εεε μπορεί να ένιωσα μια μικρή επαφή...δεν το έχω δει". Άρα ο παίκτης που συμμετέχει σε μια φάση πρέπει να την δει για να ξέρει τι έγινε? Αυτό νομίζω ισχύει στο οφσάιντ και μόνο.

3) Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να ηρεμήσει λιγάκι. Οι δηλώσεις του περί εγκλήματος για τη λανθασμένη απόφαση του Δαλούκα σίγουρα θα συγκινούσαν όλη την ανθρωπότητα...αν αυτή είχε αρχίσει να παρακολουθεί ποδόσφαιρο από χθες!


Ζητώ συγγνώμη για το λαϊκό ύφος μου.

MC

1 σχόλιο: