Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Η ευθύνη στους παίκτες‏

          Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μετά την πολύ κακή εμφάνιση και την ήττα απο τον Ολυμπιακό Βόλου με 3-1.
          Μία εξέλιξη που ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενη με βάση τα αποτελέσματα της ομάδας στις επίσημες υποχρεώσεις της, τα οποία δεν συμβάδιζαν με τις πολύ ελπιδοφόρες εμφανίσεις στα φιλικά του καλοκαιριού και κυρίως σε αυτά στην Αυστραλία. Όλοι πλέον περιμένουν την αγωνιστική ανάταση  της ομάδας. Βέβαια μέτα από αυτή την εξέλιξη η ευθύνη για μια πιο ανταγωνιστική ΑΕΚ περνάει στους παίκτες της ομάδας οι οποίοι δεν θα έχουν καμία δικαιολογία πλέον. Ίσως μερικοί να ήθελαν και να πρόσμεναν μια τέτοια έκβαση στη συνεργασία του Σερβοέλληνα τεχνικού καθώς είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις με ορισμένους πρωτοκλασάτους παίκτες της ομάδας. Ο καινούργιος προπονητής είναι δύσκολο εώς ακατόρθωτο να αλλάξει ριζικά τα πράγματα σύντομα και μέχρι να μάθει την ομάδα αλλά και μέχρι να προσαρμοστούν οι παίκτες στα νέα δεδομένα θα πρέπει να μιλήσουν οι προσωπικότητες και να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους οι Λυμπερόπουλος, Scocco και Djebbour.
          Όσον αφορά την κούρσα διαδοχής είναι ουτοπικό να θεωρούμε πως διακεκριμένοι Ισπανοι προπονητές όπως ο Μανθάνο (παρεπιπτόντως υπέγραψε στη Σεβίλλη) θα ήταν πρόθυμοι να έρθουν στην ΑΕΚ από τη στιγμή που το διαθέσιμο μπάτζετ είναι πολύ περιορισμένο. Καλές επιλογές που θα μπορούσαν να έχουν άμεσα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι ο Όττο Ρεχάγκελ και ο Τιμούρ Κετσπάγια καθώς είναι γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας και τουλάχιστον ο πρώτος έχει αποδείξει πως με μέτριο υλικό μπορεί να κάνει την υπέρβαση. Η καλύτερη βέβαια επιλογή θα ήταν ο Φερνάντο Σάντος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο εσωτερικό της ομάδας αλλά τον πρόλαβε ο Σοφοκλής Πιλάβιος και η Εθνική μας ομάδα.
          Tο μέλλον κανείς μας δεν μπορεί να το γνωρίζει κι επομένως το αν η αποχώρηση του Ντουσαν Μπάγεβιτς αποδειχθεί καλή ή όχι θα το δούμε όλοι μας μέσα στο πέρασμα του χρόνου και με βάση τα αποτελέσματα αλλά και την αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ. Μέχρι τότε καλύτερα να κάνουμε υπομονή και να μην προδικάζουμε τίποτα.

Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου