Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Φερνάντο Αλόνσο: ο βασιλιάς της νύχτας!

Ο Fernando Alonso πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη του νίκη, μπαίνοντας για τα καλά πλέον στο παιχνίδι για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου, και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά σε όλους ότι είναι σκληρό καρύδι. Ο Ισπανός ήρθε ορεξάτος στη μαγευτική πίστα της Σιγκαπούρης, και παίρνοντας την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, έδωσε μόνο μια μικρή γεύση για το τι θα ακολουθούσε. Πράγματι, η εκκίνηση τον βρήκε να κρατά την πρωτιά, την ώρα που λίγο πιο πίσω Φέτελ, Χάμιλτον και Μπάτον ακολουθούσαν. Εξαιρετικά νωρίς έκανε στάση ο έτερος "κόκκινος", Φελίπε Μάσα, καθώς μόλις στον δεύτερο γύρο έβαλε τη μεσαία γόμα. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι έναν γύρο πιο μετά, ο Λιούτσι θα εγκατέλειπε, και το αυτοκλινητο ασφαλείας θα έμπαινε στην πίστα δίνοντας του την ευκαιρία από την τελευταία θέση, μόλις στον δέκατο γύρο να έχει σκαρφαλώσει ήδη στην δέκατη τέταρτη. Στον δέκατο τέταρτο γύρο ο Αλόνσο έχει κάνει καλύτερο χρόνο, με τον Φέτελ πάντα να βρίσκεται πίσω του πιέζοντας τον. Καθώς βρισκόμαστε στον εικοστό πέμπτο γύρο, η πρώτη πεντάδα είναι Αλόνσο - Φέτελ - Χάμιλτον - Μπάτον και Ρόσμπεργκ. Ο επόμενος γύρος βρίσκει τον Τρούλι να εγκαταλείπει, ενώ λίγο παρακάτω ο Χάμιλτον θα πραγματοποιήσει στάση για να αλλάξει ελαστικά, για να συνεχίσουν με ανεφοδιασμούς οι διεκδικητές του τίτλου. Για άλλη μια φορά όμως το αυτοκίνητο ασφαλείας παρουσιάστηκε λίγο μετά τα pit stop. Ο λόγος αυτή τη φορά η επαφή που είχαν ο Κομπαγιάσι με τον Σένα. Και ενώ ο Μάσα έχει αναρριχηθεί στην ενδέκατη θέση, και το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν πρόλαβε καλά - καλά να βγει από την πίστα, έρχεται η αυτοκτονία για τον Χάμιλτον! Ο Βρετανός είχε επαφή με τον Γουέμπερ και βρέθηκε άδοξα εκτός πίστας. Ο Σουμάχερ φαίνεται στον τριακοστό όγδοο γύρο να έχει πρόβλημα με την εμπρός αεροτομή του, ενώ λίγο αργότερα εγκαταλείπει και ο συμπατριώτης, Νικ Χάιντφελντ. Ο Μάσα πλέον βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, ενώ πιο μπροστά ο Φέτελ κάνοντας ταχύτερο γύρο, πιέζει ασφυκτικά τον Αλόνσο. Το επιτελείο της "Scuderia" προσπαθεί να τον εμψυχώσει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο Ισπανός δεν αγωνίζεται με καινούργιο κινητήρα. Αλλά όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ferrari, Στέφανο Ντομενικάλι, “ο τίτλος εξαρτάται από τους πιλότους, και όχι από τα μονοθέσια". Πράγματι, ο Αλόνσο απάντησε στον Φέτελ με νέο ταχύτερο γύρο, συνεχίζοντας να συνθλίβει τα χρονόμετρα. Στο μεταξύ λίγο πιο πίσω, έχει ξεσπάσει πόλεμος, μεταξύ των Κουμπίτσα και Μπουεμί, με τον πρώτο να καταλαμβάνει την ένατη θέση. Η ατυχία βέβαια χτύπησε και την Lotus του Κοβαλάινεν, η οποία πήρε φωτιά. Την καρό σημαία πάντως αντίκρυσε πρώτος ο Φερνάντο Αλόνσο, αντέχοντας για εξήντα έναν γύρους τη σκληρή πίεση του Φέτελ, ο οποίος και ύστερα παραδέχτηκε την ανωτερότητα του αντιπάλου του, καθώς και ότι ήταν ικανοποιημένος από την δεύτερη θέση. Κατά τα άλλα, απογοήτευσε για άλλη μια φορά ο Μίκαελ Σουμάχερ, που τερμάτισε στην δέκατη τρίτη θέση, ενώ ο Χάμιλτον δείχνει να απομακρύνεται από τον τίτλο.
  
Πιο αναλυτικά η βαθμολογούμενη δεκάδα:
1.         Αλόνσο, Ferrari, 1:57:53.579
2.         Φέτελ, Red Bull, +0.293
3.         Γουέμπερ, Red Bull, +29.141
4.         Μπάτον, McLaren, +30.384
5.         Ρόσμπεργκ, Mercedes, +49.394
6.         Μπαρικέλο, Williams, +56.101
7.         Κούμπιτσα, Renault, +1:26.559
8.         Σούτιλ, Force India, +1:52.416
9.         Χούλκενμπεργκ, Williams, +1:53.297
10.       Μάσα, Ferrari, +1 γύρος


Να θυμίσουμε ότι πλέον, Ο Γουέμπερ προηγείται στη βαθμολογία με 202 βαθμούς, ακολουθεί ο Αλόνσο με 191, ο Χάμιλτον με 182, και ο Φέτελ με 181. Παράλληλα, η Red Bull ηγείται των κατασκευαστών με 383 βαθμούς, με τη McLaren (359) και τη Ferrari (316) να ακολουθούν.
Όλα αυτά, ενώ έχουμε μπει στην τελική ευθεία για το τέλος της φετινής σεζόν, και εν όψει του επόμενου γκραν πρι στην Ιαπωνία (10 Οκτ.)

Χ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου