Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Και τώρα τί;

         H Εθνική μας ομάδα τελικά δεν τα κατάφερε στον ''τελικό'' με την οικοδέσποινα Τουρκία και ηττήθηκε με 76-65. Η εικόνα της ομάδας ήταν για ένα ακόμα ματς προβληματική όσον αφορά την άμυνα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις που οι Τούρκοι έπαιζαν άμυνα ζώνης, η κυκλοφορία της μπάλας ήταν αργή με αποτέλεσμα οι διεθνείς μας να κάνουν κακές επιλογές.
          Θεωρητικά αυτή η ήττα ήταν ''εντός προγράμματος'' καθώς επρόκειτο για το ντέρμπι του ομίλου με τους πάντα σκληροτράχηλους και γηπεδούχους Τούρκους. Το πιο αναπάντεχο πάντως ήταν οι δύο ήττες της Ισπανίας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του δικού της ομίλου, από Γαλλία και Λιθουανία αντίστοιχα οι οποίες ανατρέπουν τις προ μουντομπάσκετ θεωρείες. Πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο να τους βρούμε μπροστά μας πολύ πριν απ ό,τι περιμέναμε και συγκεκριμένα στη φάση των ''16''. Και όχι μόνο αυτό, αλλά σε περίπτωση πρόκρισης ακολουθούν οι Αμερικανοί! Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι: τί κάνουμε απο εδώ και πέρα;
         H Εθνική έχει πλέον δύο επιλογές. Πρώτον, κερδίζει Ακτή Ελεφαντοστού και Ρωσία και πάει με το ''μαχαίρι στο στόμα'' για τα (ίσως) δυσκολότερα ματς αυτού του τουρνουά  ή δεύτερον πάει στον αγώνα με τη Ρωσία για να χάσει και να έχει σαφώς πιο βατούς αντιπάλους στα νοκ-άουτ ματς που ακολουθούν. Αν επιλέξει το πρώτο οι παίκτες θα έχουν καθαρή τη συνείδησή τους ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και ακόμη θα έχουν εξασφαλίσει την υστεροφημία τους. Αν όμως αποφασίσει να χάσει από τη Ρωσία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει  με μεγαλύτερες αξιώσεις μία διάκριση καθώς οι αντιπαλοί της θα είναι θεωρητικά πιο βατοί. Ο Γιάννης Μπουρούσης μετά το τέλος του σημερινού αγώνα δήλωσε, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βασίλη Σκουντή, πως κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί αφού και πέρυσι το ίδιο δίλημμα είχε τεθεί στην Πολωνία (ήττα από Γαλλία και προημιτελικός με Τουρκία ή νίκη και Ισπανία;) και η Ελλάδα εν τέλει βγήκε κερδισμένη καθώς μετά την ήττα απ τους ''τρικολόρ'' κατάφερε να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο μιας ''εκούσιας'' ήττας απ' τους Ρώσους στο βωμό της επιτυχίας.
        Αυτό το δίλημμα θα μας ταλαιπωρήσει αρκετά μέχρι τη διεξαγωγή του αγώνα με τους Ρώσους. Θα ειπωθούν πολλές ''θεωρείες συνομοσίας'' γύρω από αυτό το παιχνίδι, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως κανείς δεν ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, οπότε... οψόμεθα.

Ο Θεωρητικός

1 σχόλιο:

  1. Η τύχη είναι με τους τολμηρούς!!! (αλλά το μπάσκετ είναι με τους Αμερικανούς..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή