Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Boomerang

           Στο προχθεσινό μας άρθρο αναλύσαμε τις δύο επιλογές που είχε η Εθνική μας ομάδα όσον αφορά τον αντίπαλο της στη φάση των ''16'', αλλά και στους προημιτελικούς. Βέβαια όλες οι εικασίες έγιναν σε περίπτωση που όλα πήγαιναν όπως προστάζει η λογική.
          Λογαριάζαμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς η Νέα Ζηλανδία μετά τη νίκη της εναντίων των Γάλλων έφερε τα πάνω-κάτω στον όμιλό της και κατ' επέκταση σε όλο το Mundobasket. Το αν χθες η Εθνική κατέβηκε στον αγώνα με τη Ρωσία για να χάσει θεωρώ ότι θα το κρίνει ο καθένας από μόνος του. Εκεί όμως που υπολόγιζε κάτι πιο βατό (θεωρητικά πάντα, γιατί όλα παίζονται στο γήπεδο) τα σενάρια της γύρισαν boomerang και εν μέρει έγινε αυτό που ουσιαστικά δεν ήθελε. Λέω εν μέρει γιατί απέφυγε μόνο τους Αμερικανούς. Τους κακούς μας δαίμονες τα τελευταία χρόνια Ισπανούς όμως θα τους βρει πολύ νωρίς μπροστά της η Εθνική μας ομάδα. Το αν αυτό είναι καλό ή κακό θα φανεί στην πορεία.
          Νομίζω πάντως πως αυτή είναι η μεγαλύτερη μας ευκαιρία να αποτινάξουμε από πάνω μας τη ''ρετσινιά'' των losers. Η Ισπανία έχει κατέβει χωρίς δύο απ τους βασικότερους της παίκτες, τον Jose Manuel Calderon και τον Pau Gasol κι επομένως μπορούμε να τους χτυπήσουμε ειδικά στη ρακέτα. Το θέμα είναι να μην κολλήσουμε πάλι απέναντι σε ζώνη άμυνας. Μετά από τόσα ματς πρέπει να κατέβουμε υποψιασμένοι και σωστά προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους άμυνες.
        Στα τεχνικά, πιστεύω πως δεν πρέπει να ξεκινήσει ο coach Kazlauskas πάλι με τρία guard αλλά με τον Περπέρογλου στο ''3'' και τον Διαμαντίδη στο ''2'', προκειμένου να ελέγξουμε τα ριμπάουντ αλλά και για να ποστάρει ο Διαμαντίδης τον Ναβάρο με σκοπό να τον φθείρει και να τον βγάλει εκτός παιχνιδιού. Αυτή τη στιγμή και με δεδομένες τις απουσίες των δυο NBAer τους, ο Ναβάρο είναι ο ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ στο παιχνίδι τους. Εφόσον τον βγάλουμε εκτός ρυθμόυ θα είμαστε ακόμα πιο κοντά στη νίκη. Καλή μας τύχη!

Υ.Γ. Δεν ήθελα να σχολιάσω τις γραφικότητες του coach Μπλατ αλλά όταν ένας μαέστρος της άμυνας ζώνης παίζει εναντίον μας τόση ώρα man-to-man δεν μπορεί να λέει ότι (μόνο) η Εθνική Ελλάδας κατέβηκε για να χάσει.

Ο Θεωρητικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου