Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ένας - ένας την κάνει!

Κεντέρης, Θάνου, Σαμπάνης, Χαλκιά, Τσουμελέκα.

Οι παραπάνω είναι Έλληνες αθλητές που στο παρελθόν έχουν βρεθεί θετικοί σε απαγορευμένες ουσίες.

Κ.Κεντέρης - Κ.Θάνου
Αν θυμηθούμε καλύτερα οι Κεντέρης - Θάνου αποτελούσαν τον "εθνικό μας αθλητικό δίδυμο". Ξαφνικά, το 2004 και ενώ η χώρα μας φιλοξενούσε τους αγώνες που η ίδια γέννησε, οι δύο αθλητές αγνοούνταν την στιγμή που η ομοσπονδία τους έψαχνε για έλεγχο αντι-ντόπινγκ! Ακολούθησε ένα τρελό σίριαλ, οι αθλητές αποχώρησαν από τους αγώνες και τελικά το 2006 τους επιτράπηκε η επιστροφή σε επίσημους αγώνες.

Λ.Σαμπάνης
Ο Λεωνίδας Σαμπάνης, ένας από τους ταπεινότερους αθλητές, έχοντας κερδίσει 2 αργυρά μετάλλια στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα και Σίδνεϋ, βρέθηκε θετικός το 2004 αφού είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο. Ο αθλητής διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Φ.Χαλκιά
Η Φανή Χαλκιά ήταν από τα "καλά παιδιά" που μας γλύκανε το 2004 μετά τον αποκλεισμό Κεντέρη - Θάνου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. μετ' εμποδίων. Το 2008, στο Πεκίνο, πριν αγωνιστεί βρέθηκε σε έλεγχο και αποχώρησε. Η ίδια δήλωσε σοκαρισμένη και φυσικά αθώα.

Η Αθανασία Τσουμελέκα ήταν η έκπληξη στους Ολυμπιακούς του 2004 όπου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 20.000μ. βάδην. Στο Πεκίνο κατέκτησε την ένατη θέση. Ένα χρόνο μετά βρέθηκε θετική σε απαγορευμένη ουσία και αποχώρησε από τον πρωταθλητισμό.

Α.Τσουμελέκα
Για να δοθεί συνέχεια στην... παράδοση, η Πηγή Δεβετζή, η τελευταία μας ελπίδα όπως τη νιώθαμε στο Πεκίνο, αποκλείεται με διετή αποκλεισμό. Η ανακοίνωση της αποχώρησης της από τον πρωταθλητισμό ίσως να μην αργήσει.

Π.Δεβετζή
Ακούγεται άσχημο να αναφέρεσαι σε μια μεγάλη αθλήτρια ως "τελευταία ελπίδα" καθώς πάντα υπάρχουν νέα, φιλόδοξα παιδιά που περιμένουν την ευκαιρία τους. Από την άλλη φαίνεται πως η "ευκαιρία" που ψάχνουν είναι η επείγουσα διάκριση για τη δόξα και τα λεφτά των χορηγών.





Τέλος, ο μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων ντόπινγκ ξυπνάει και μία ακόμη απορία: Άραγε πόσοι μεγάλοι και διακριθέντες Έλληνες αθλητές μας έχουν χαρίσει στιγμές χαράς την στιγμή που είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών;

Οι αθλητές του στίβου και γενικότερα αθλητές που διακρίνονται σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δικαίως, κατακτούν πολύ ψηλές θέσεις στην καρδιά μας. Ας γνωρίζουν όμως όλοι τους πως όσο ψηλότερα φτάνεις τόσο περισσότερο πονάει η πτώση!

2 σχόλια:

  1. Politics,politics,politics.....

    apo tin epoxi ton xyson koritsion(me merikes trixoules kai mpratsa parapano,,,,)tis DDR mexri simera na eiste vevaioi oti oloi oi athlites pou kanoun protathlitismo, ma oloi ta pairnoun xontra! alloi me kamouflaz oste na min toys pianoun alloi ligotero prosektikoi(vlepe Ben Johnson kai sia)einai stis listes ton "kakon" paidion

    JD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..poly kalo ar8ro, alla poios to egrapse?

    ΑπάντησηΔιαγραφή