Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εξάρα και κάτω!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε τέσσερα...(ας κάνω ένα διάλειμμα), ούτε πέντε, αλλά έξι τα μπαλάκια!!!

Απόψε, ο Ολυμπιακός την είδε Barca απένταντι σε μία ΑΕΚ που δεν την είδε καν!

Melberg, Fuster, Mirallas και Holebas σκόραραν ενώ ο Rafik Djebbour τρομοκράτησε την παλιά του ομάδα, σημειώνοντας δύο γκολ, και απέδειξε για άλλη μια φορά την αξία του.

Δεν υπάρχει λόγος ανάλυσης του παιχνιδιού κάθε ομάδας, κριτική των επιλογών των προπονητών ή των παικτών.

Η συζήτηση ίσως πρέπει να επικεντρωθεί στους παίκτες της ΑΕΚ. Όχι για την κάκιστη εμφάνιση τους αλλά για τον τρόπο που φάνηκε και αποδείχθηκε ότι αντιμετώπησαν το ματς. 


Αναμφισβήτητα, το πρόσχαρο και ανάλαφρο κλίμα που δημιουργήθηκε στις τάξεις της ομάδας μετά την νίκη στην Τούμπα και της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου αποπροσανατόλησε τους παίκτες.


Μάλιστα. Δεκτό: 2-0!


Το μυαλό όλων βρισκόταν στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς είναι ό,τι έχει απομείνει για να σωθεί ακόμη μία χρονιά.


Μάλιστα. Δεκτό: 3-0!


Σημαντικοί παίκτες έλειπαν και ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να κάνει αλχημίες.


Μάλιστα. Δεκτό: 4-0!


Όταν όμως κοντεύεις να αναδείξεις τον Ολυμπιακό... Γιουβέντους (!) οι δικαιολογίες όχι μόνο δεν φτάνουν αλλά χάνουν πάσα αξία και αυτές που υπάρχουν!


Δεν πρόκειται να αναφερθώ αναλυτικά σε κάθε παίκτη ή στο πλάνο του Χιμένεθ ούτε να παροτρύνω τους Αεκτζήδες να ξεχάσουν το σημερινό παιχνίδι και αποτέλεσμα. Εκείνο που συνιστώ όμως είναι να το εναποθέσουν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους...αφού ξεδώσουν βέβαια! Ένα κύπελλο σίγουρα δεν θα φέρει την άνοιξη - εδώ και χρόνια η ΑΕΚ έχει κολλήσει στο Δεκέμβριο! 


Σκεφτείτε όμως, φίλοι Αεκτζήδες εσάς τους ίδιους, που δεν έχετε δει τον αρχηγό της ομάδας να σηκώνει τρόπαιο τόσα χρόνια. Σκεφτείτε τα μικρά παιδιά σας που ίσως δεν έχουν δει κάτι τέτοιο ποτέ! Είναι και Δευτέρα αύριο και πρόκειται να φάνε πολύ δούλεμα στο σχολείο!

Εαν δεν υπάρξει ηρεμία και καθαρό μυαλό από τον πρόεδρο, τον προπονητή, τους παίκτες και τον κόσμο τότε και Κύπελλο και Ευρώπη μπορούν να χαθούν, χωρίς να θεωρώ κανένα από τα δύο σίγουρα αυτήν τη στιγμή.


Φίλε Αεκτζή, εκνευρίσου, βρίσε, φώναξε αλλά έπειτα στάσου δίπλα στην ομάδα. Η ομάδα δεν είναι ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίχτες. Περισσότερο είσαι εσύ! Γι' αυτό και η σημερινή εξάρα θα βαραίνει εσένα περισσότερο από όλους. Ξέχνα τα "παλικάρια" των εκατομμυρίων και σκέψου το καλύτερο για την ομάδα ΣΟΥ!



Είδα το ματς, ξέρω το αποτέλεσμα. Δεν έχω ψευδαισθήσεις. Η ήττα αυτή πρόκειται να μας ακολουθεί για πολλά χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν πάω να καλύψω διοίκηση και λοιπούς. Και επαναλαμβάνω, πως ένα κυπελλάκι δεν πρόκειται να ξεπλύνει την ντροπή. Τουλάχιστον όμως το κύπελλο γράφεται στην ιστορία ως τρόπαιο. Μία ιστορική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, αν θέλει να συνεχίσει να θεωρείται τέτοια, πρέπει να συνεχίζει να γράφει ιστορία με τρόπαια και τίτλους.

Τέλος, για να ξεκαθαρίσουμε κάτι για ακόμη μία φορά, η ΑΕΚ δεν είναι η ομάδα που ήταν. Την ΑΕΚ που θυμούνται κάποιοι ας την ξεχάσουν και ας μην πιστέψουν για τα επόμενα χρόνια κανέναν όταν θα λέει ότι η ομάδα έχει τα εφόδια για πρωταθλητισμό. Δημοσιογράφοι, εφημερίδες, παροδικοί προπονητές και πρόεδροι έχουν μιλήσει για μια ομάδα που διέπρεψε στην Αυστραλία, που πάει για πρωτάθλημα, που..., που... . Η ΑΕΚ έχει μικρύνει, live with it!


ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν οι σκέψεις μου αποτυπώθηκαν κάπως χαοτικά ή συγκεχυμένα.

MC

2 σχόλια:

  1. Το 1981 ημουν στο γηπεδο στο 6-0 με τον χαμο των ανθρωπων....
    Χθες το εβλεπα απο την τηλεοραση,αν και μετα το 3-0 εχασα καθε ενδιαφερον....
    Ελπιζω να ζω το 2040 στην επομενη εξαρα που θα φαμε....
    Ετσι ειναι αγαπητε MC,οταν μπαινεις στο γηπεδο χαλαρος,αδιαφορος για το αποτελεσμα και και με νοοτροπια του στυλ-εγω κερδισα την Τεταρτη για το κυπελλο αρα την υποχρεωση μου την εβγαλα-αυτα παθαινεις....
    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ
    Ο ΘΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To synithes sxolio simera....."PENTHEI"



    JD

    ΑπάντησηΔιαγραφή