Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Άξιος Πρωταθλητής


Το πρωτάθλημα Ελλάδας για 38η φορά καταλήγει στον Ολυμπιακό. Μέσα σε μια χρονιά που είχε περισσότερο παρασκήνιο και λιγότερη μπάλα, η ομάδα του Πειραιά κατόρθωσε να μην επηρρεαστεί από τα διάφορα ‘όμορφα’ που συνέβησαν και όντας συγκεντρωμένη στο στόχο της, να τερματήσει πρώτη.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε τη μεγάλη νίκη αυτή για να πειστούν όλοι (οι νοήμονες άνθρωποι) ότι ο Ολυμπιακός, εκτός από πρωταθλητής, είναι και ΑΞΙΟΣ πρωταθλητής. Κάνοντας την σούμα στο τέλος, είναι φανερό οτι πέρα από αντικειμενικά καλύτερη ομάδα και προπονητή, ο Θρύλος ήταν ο πιό συγκεντρωμένος στο παιχνίδι αυτό καθ’αυτό!

Αυτό, δεν ξέρω πώς σας ακούγεται, αλλά για εμένα έχει τεράστια σημασία, κυρίως όταν είμαστε σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. Ο Νίκος Καραγεωργίου μετά το ματς του Εργοτέλη στο Καραισκάκη, τόνισε ότι ο ‘’Ολυμπιακός είναι ομάδα προπονητή’’. Αυτό τι σημαίνει στην ποδοσφαιρική γλώσσα; Πειθαρχία, πλάνο, σύστημα, συγκέντωση. Όλη τη χρονιά δεν θυμάμαι να άκουσα ή διάβασα κάτι εξωαγωνιστικό (κουτσομπολιό δηλαδή) για παίκτη του Ολυμπιακού. Αντίθετα το ρεπορτάζ του Παναθηναικού ήταν πλούσιο. Από τον Govou μέχρι τον Νίνη, και από την κόντρα του τυπάρα με τον φιόγκο μέχρι το διάσημο tweeter του Gilberto, το μυαλό των πράσινων δεν ήταν στις τέσσερις γραμμές. Βάλτε στην εξίσωση την αλλαγή προπονητή και τα διοικητικά.

Ο πιστολέρο πήρε πόδι όταν είδε ο Βαλβέρδε πως έχει ξεφύγει, ενώ ο Dudu που κι αυτός είναι λίγο άτακτος, έχει χάσει τη θέση του από τον Κορσικανό στο βασικό σχήμα.

Για να καταλάβετε καλύτερα την σημασία αυτού πάρτε για παράδειγμα την Μπάρτσα. Εκτός από κατι σαλιαρίσματα του Pique πρόσφατα με την Shakira (άξιος) και παλαιότερα με τον Zlatan (...), οι τόνοι στην Καταλονία είναι πολύ χαμηλοί. Οι παίκτες δεν είναι μοντέλα, celebrity, ούτε ανακαλύπτουν ότι η μικρούλα στο πάρτι ήταν ΠΟΛΥ μικρούλα, ή ακόμα χειρότερα (το προηγούμενο είναι κακό μόνο αν σε πιάσουν) η χθεσινοβραδυνή κυρία που είχαν στο κρεβάτι τους ήταν κύριος. Αυτό είναι που τους έχει δώσει τόση διάρκεια, και όχι τα μαγικά του Leo ή οι εμπνεύσεις του Andres (μιλάω πάντα για τη διάρκεια και όχι την...παιχτικότητα).


Δεν βρίσκω το λόγο να πω κάτι για το παιχνίδι με την ΑΕΚ. Μπορώ να πω πολλά πράγματα, αλλά αναπόφευχτα θα επαναλάβω αυτά που ακούσατε όλο αυτό το διάστημα και λογικά θα τα σκεφτήκατε και εσείς μετά το ματς.

ΥΓ. Ένα μεγάλο θέμα είναι το τι θα γίνει στη νέα σεζόν. Πού χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, ποιοί θα πάρουν δρόμο, και το θέμα των δανεικών.

Θεού θέλοντος και RG επιτρέποντος θα αναφερθούμε σε αυτά οσωνούπω.

MustRock

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου